Potrebujemo:
1 l mleka
115 g kratkozrnatega riža
1 cimetova palčka
1 lupinica bio limone
1 ščepec soli
100 g sladkorja
30 g masla
1 strok vanilije
2 žlički mletega cimeta za okras
Priprava:
Riž stresemo v cedilo in ga pod tekočo vodo izpiramo toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Ko je voda bistra, riž dobro odcedimo. Vanilijev strok razpolovimo in iz njega z noževo konico postrgamo semena ter jih shranimo za pozneje. V kozico dodamo riž, mleko, cimetovo palčko, limonino lupinico in sol. Vse skupaj premešamo in zavremo. Ko zavre, temperaturo znižamo na najnižjo stopnjo in počasi kuhamo 45 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo, da se nam riž ne prime na dno. Dodamo sladkor in počasi kuhamo še 15 minut. Med kuhanjem riž večkrat pomešamo. Kozico odstavimo s kuhalnika in vanjo dodamo vanilijev strok, vanilijeva semena in maslo. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati 5 minut, da se maslo popolnoma raztopi.
Pred serviranjem iz pudinga odstranimo limonino lupinico in vanilijev strok. Rižev puding preložimo v servirne posodice in po vrhu potresemo z nekaj mletega cimeta.
Več zanimivih receptov najdete na okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV