Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Njam...

Rižota s kostanji

Z. T.
01. 10. 2010 16.12
0

Za vse ljubitelje kostanja, ki razmišljate, kako bi lahko ta sadež jeseni pripravili, bo rižota prav gotovo zanimiva popestritev jesenskega jedilnika.

Sestavine za 4 osebe:

 

400 g kostanjev
1 žlica masla
polovica čebule
1 vejica rožmarina
1 lonček smetane
50 ml juhe
250 g klobase
50 g parmezana
500 g riža

 

Priprava:

 

Kostanj najprej skuhajte. Še vročega olupite ter ga zmečkajte, da nastane pire. Deset kostanje prihranite. V ponvi segrejte olje, v njem popražite čebulo in nekaj masla. Ko čebula zarumeni, dodajte na koščke narezano klobaso in vejico rožmarina. Čez nekaj časa dodajte kostanjev pire in smetano. Začinite s soljo in poprom. Po petih minutah dodajte riž ter vse skupaj prelijte z jušno osnovo, ki jo dodajajte med kuhanjem, če riž postane preveč suh. Ko je riž kuhan, mu primešajte kostanje, ki ste jih prihranili ter nadrobili na koščke.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493