Sestavine za 4 osebe:
- 300 g riža
- 500 g artičok
- 1 strok česna
- 1 vejica peteršilja
- 40 g parmezana
- 1 limona
- zelenjavna jušna osnova
- 10 g masla
- 6 žlic olja
- sol
Priprava:
Umijte artičoke in odstranite zunanje, najtrše liste in s škarjami odstrižete bodice, nato artičoke prerežite na polovico in nato na lističe. Te dajte v posodo skupaj z vodo in limoninim sokom.
V kozico dajte olje, strok česna ter na drobno narezan peteršilj, dodajte artičoke ter kuhajte 15 minut. Med kuhanjem po potrebi dodajajte jušno osnovo. Odstranite česen ter odstranite kuhane artičoke, v isto kozico pa stresite riž ter pustite, da se praži za minuto. Dodajte toplo jušno osnovo ter na srednjem ognju kuhajte pet minut, nato dodajte artičoke ter riž skuhajte do konca.
Rižu dodajte maslo, parmezan, posodo pokrijte s pokrovom ter pustite, da se sestavine prepojijo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV