Potrebujemo:
- 8 jajc
- 35 dag sladkorja
- 3 žlice vode
- 1 pecilni prašek
- 3 žlice kakava
- 30 dag moke (15 žlic)
Za kremo potrebujemo:
- 6 dl mleka
- 30 dag sladkorja
- 7 žlic moke + hladno mleko (zmešamo kot za puding)
- 25 dag margarine
Za preliv potrebujemo:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 žlic olja
- kokos (maks. 200 g)
Priprava:
Najprej pripravimo biskvit. Jajca penasto stepemo in jim dodamo sladkor. Nato masi dodamo vodo, moko pomešano s pecilnim praškom, na koncu umešamo še kakav. V pekač položimo peki papir ter nanj vlijemo maso. 40 minut pečemo na 180 °C , medtem pripravimo kremo. Mleko in sladkor zavremo ter počasi dodajamo moko in mleko. Neprestano mešamo, dokler se ne zgosti. Ko je gosto, umaknemo z ognja in pustimo, da se shladi. Ko je hladno, dodamo raztopljeno in ohlajeno margarino. Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se malce ohladi. Nato vzamemo daljši modelček (če imate pripomoček za dolbljenje paprik, boste z njimi najlažje delali kroge) premera od 2 do 3 cm ali več ter iz biskvita izrežemo okrogle kapice. Nato začnemo z lepljenjem. Vzamemo del kapice, ki smo jo že razpolovili, in jo namažemo s kremo, čeznjo damo drugo polovico ter kapico premažemo. Povaljamo jo v kokosu ter postavimo na hladno. Ko zlepimo vse kapice, pripravimo še čokoladni preliv. Na pari stopimo čokolado in olje ter prelijemo vrh kapic.
Nastale ruske kape za nekaj časa pospravimo v hladilnik in jih pozneje postrežemo prijetno hladne!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV