Zadovoljna.si
Široki rezanci s kaviarjem in smetano

Njam...

Široki rezanci s kaviarjem

okusno.je
2011-05-16 16:00
0

Kaviar je ena najbolj priljubljenih in najslajših jedi, ki prihajajo iz Rusije. Poleg tartufov, ostrig, gosje paštete in šampanjca spada med prehrano višjih slojev in je rezerviran za prav posebne užitke. Tokrat si ga privoščite v kombinaciji s testeninami in smetanovo omako.

Sestavine za 4 osebe

400 g širokih rezancev
80 g kaviarja
1,5 dl sladke smetane
50 g masla
1 ščepec soli
1 ščepec mletega belega popra

Priprava

Na kuhalnik pristavimo večji lonec s približno litrom osoljene vode in počakamo, da voda zavre. V krop vsujemo široke rezance in jih kuhamo točno toliko časa, kot je označeno na embalaži. Med kuhanjem testenin odpremo konzervo s kaviarjem.

Na kuhalnik pristavimo večjo kozico, v kateri raztopimo maslo. Primešamo mu sladko smetano in po okusu vse skupaj solimo in popramo. Kozico odstavimo, tik preden začne smetana vreti. Kuhane rezance dobro odcedimo, jih premešamo s smetanovo omako, dodamo še kaviar in nad ognjem vse skupaj dobro premešamo.

Takoj serviramo na ogretih krožnikih in postrežemo gostom.

Več zanimivih in uporabnih receptov na okusno.je.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141