Sestavine za 4 osebe
1 l sirotke
250 g okroglih mocarelic
0,5 žličke soli
1 žlica oljčnega olja
Priprava
Sirotko, ki ostane pri pripravi sira, shranimo v hladilniku
Sirotko precedimo skozi gazo ali sterilno kuhinjsko krpo v kozico. Solimo in zavremo. Z zajemalko jo vlijemo v krožnike in dodamo po tri mocarele v vsak krožnik. Mocarele pokapamo z oljčnim oljem, nato pa še okrasimo z lističi zelišč.
Dodatni nasveti
Juhi se odlično prilegata bazilika in origano.
Namesto mocarele lahko uporabimo marinirane jogurtove kroglice.
Prednosti
Kot stranski produkt pridelave sira dobimo sirotko. Sirotka je nekoč veljala za zdravilno pijačo, danes pa jo uporabljamo za izboljšanje jedi pri peki, saj postanejo peciva in kruh bolj rahli. Velja za naravni uničevalec kandide, uporabljajo jo kot hranilo pri športu ...
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV