Zadovoljna.si
Sirotkina juha z mocarelo

Njam...

Sirotkina juha z mocarelo

okusno.je
04. 07. 2011 15.30
0

Sirotka je ostanek predelave mleka v sir. Je zdrava, uporablja se v športni prehrani, odlična pa je tudi pri težavah z želodcem. Zakaj bi jo zavrgli, če jo lahko dobro izkoristite?

Sirotkina juha z mocarelo
Sirotkina juha z mocareloFOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe

1 l sirotke
250 g okroglih mocarelic
0,5 žličke soli
1 žlica oljčnega olja

Priprava

Sirotko, ki ostane pri pripravi sira, shranimo v hladilniku
Sirotko precedimo skozi gazo ali sterilno kuhinjsko krpo v kozico. Solimo in zavremo. Z zajemalko jo vlijemo v krožnike in dodamo po tri mocarele v vsak krožnik. Mocarele pokapamo z oljčnim oljem, nato pa še okrasimo z lističi zelišč.

Dodatni nasveti

Juhi se odlično prilegata bazilika in origano.
Namesto mocarele lahko uporabimo marinirane jogurtove kroglice.

Prednosti

Kot stranski produkt pridelave sira dobimo sirotko. Sirotka je nekoč veljala za zdravilno pijačo, danes pa jo uporabljamo za izboljšanje jedi pri peki, saj postanejo peciva in kruh bolj rahli. Velja za naravni uničevalec kandide, uporabljajo jo kot hranilo pri športu ...

Več zanimivh receptov najdete na portalu okusno.je.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658