Potrebujemo:
- 150 g listnatega testa
- 1 žlička grobo mlete soli
- 50 g ementalca
- 1 jajce
Priprava:
Listnato testo na pomokani delovni površini razvaljamo v dva kvadrata s stranicami 24 x 24 cm. Jajce ubijemo in v dve skledici ločimo rumenjak od beljaka. Beljak z vilico razžvrkljamo in z njim premažemo testo. Rumenjak pa prihranimo za pozneje. Ementalec na drobno naribamo. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Polovico sira enakomerno potresemo po enem kvadratu, ki ga pokrijemo z drugim kvadratom, nato pa z valjarjem obe testi dobro stisnemo skupaj. Testeno ploščo razrežemo na približno 1 cm široke trakove (palčke). Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj v razmaku 3 cm položimo sirove palčke. Premažemo jih z razžvrkljanim rumenjakom in potresemo s preostalim sirom ter s soljo. Pekač potisnemo v pečico in palčke pečemo približno 15 minut, da zlato porumenijo. Nato jih razporedimo na pladenj in postrežemo gostom.
Več zanimivih receptov najdete na okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV