Sestavine za 4 osebe
40 olupljenih škampovih repkov
2 daljši bučki
50 g nanoškega sira
5 žlic olivnega olja
1 žlička nasekljane bazilike
Priprava
Sir naribamo. Bučke operemo in osušimo v kuhinjski krpi. Po dolgem jih zrežemo na tanke, skoraj prozorne rezine (pomagamo si z lupilnikom ali zelo ostrim nožem). Rezin mora biti toliko, kot imamo škampov. Škampe operemo in osušimo, stresemo v skledo in dodamo olje in baziliko ter s prsti vse skupaj dobro premešamo.
Pripravimo ponev, v katero vlijemo žlico olja. Na ponev zložimo bučke, ki jih popečemo na obeh straneh, da se rjavo obarvajo. Pečene polagamo na krožnik. Na ogreti ponvi na hitro popečemo škampove repke in večkrat premešamo, da se enakomerno zapečejo.
Škampe enega po enega ovijemo v rezine bučk, zložimo na krožnike in potresemo z naribanim sirom.
Več izvirnih in uporabnih receptov najdete na portalu Okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV