Zadovoljna.si
Škampi s popečenimi bučkami

Njam...

Škampi s popečenimi bučkami

okusno.je
29. 06. 2011 16.33
0

Ko združimo popečene bučke in škampe, dobimo zelo zanimivo, a preprosto kombinacijo, ki bo čudežno izginila s krožnika.

Škampi s popečenimi bučkami
Škampi s popečenimi bučkamiFOTO: Shutterstock

Sestavine za 4 osebe

40 olupljenih škampovih repkov
2 daljši bučki
50 g nanoškega sira
5 žlic olivnega olja
1 žlička nasekljane bazilike

Priprava

Sir naribamo. Bučke operemo in osušimo v kuhinjski krpi. Po dolgem jih zrežemo na tanke, skoraj prozorne rezine (pomagamo si z lupilnikom ali zelo ostrim nožem). Rezin mora biti toliko, kot imamo škampov. Škampe operemo in osušimo, stresemo v skledo in dodamo olje in baziliko ter s prsti vse skupaj dobro premešamo.

Pripravimo ponev, v katero vlijemo žlico olja. Na ponev zložimo bučke, ki jih popečemo na obeh straneh, da se rjavo obarvajo. Pečene polagamo na krožnik. Na ogreti ponvi na hitro popečemo škampove repke in večkrat premešamo, da se enakomerno zapečejo.

Škampe enega po enega ovijemo v rezine bučk, zložimo na krožnike in potresemo z naribanim sirom.

Več izvirnih in uporabnih receptov najdete na portalu Okusno.je.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658