Sestavine za 4 osebe:
1,5 kg izluščenih škampovih repkov
3 paradižniki
3 stroki česna
20 g krušnih drobtin
1 žlica nasekljanega peteršilja
2 dl belega vina
1 žlička soli
0,5 žličke mletega črnega popra
2 žlici olivnega olja
Priprava:
Očistimo, dobro operemo in izluščimo škampove repke. Na štedilniku zavremo vodo, v katero na hitro potopimo paradižnike, jim olupimo kožo in jih narežemo na kocke. Nato pristavimo vok z oljem.
Na olju rahlo popražimo česen, da zadiši (ne sme dobiti barve), dodamo nasekljan peteršilj, paradižnik in repke, jih na hitro popečemo in nato minuto do dve dušimo.
Rahlo solimo in popramo, zalijemo z vinom in dobro premešamo. Nato dodamo krušne drobtine in ponovno premešamo. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo 15 minut na zmernem ognju. Serviramo v voku ali na krožniku.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV