Sestavine za 4 osebe
1 večja lubenica
3 biolimone
2 pesti metinih listkov
Priprava
Lubenico prerežemo na pol in nato na krhlje. Iz krhljev s pomočjo noževe konice odstranimo peške in z nožem ločimo meso od lupine. Lupino zavržemo, krhlje pa zrežemo na kockice in stresemo v skledo. Dobro operemo eno limono in z lupilnikom lupino nalupimo na tanke nitke. V skledo ožamemo sok vseh treh limon, dodamo limonino lupinico, dobro premešamo in pustimo, da se lubenica na hladnem marinira vsaj eno uro.
Metine liste speremo pod tekočo vodo, jih otresemo in sesekljamo ter dodamo k solati. Vse skupaj spet dobro premešamo in postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV