Zadovoljna.si
Ohrovt

Njam...

Solata iz brstičnega ohrovta

o.g.
2011-06-01 13:55
0

Brstičnega ohrovta marsikdo po krivici ne mara. Pripravljen kot solata, s koščki hrustljavo zapečene slanine, bo prepričal še tako velike skeptike.

 

Sestavine

20 brstičnih ohrovtov

5 rezin mesnate slanine

4 šalotke

1 žlica olivnega olja

1 ščepec soli

1 ščepec črnega popra

1 žlica limoninega soka

 

Priprava

Šalotke olupimo in na drobno nasekljamo. Brstični ohrovt očistimo, operemo, odcedimo in razpolovimo. V loncu segrejemo osoljeno vodo (s pol žličke soli) do vretja, v krop stresemo ohrovt in kuhamo v pokritem loncu na zmerni temperaturi 20 minut. Kuhan brstični ohrovt dobro odcedimo in stresemo v skledo.

V suhi ponvi na srednji temperaturi pražimo slanino, da se hrustljavo zapeče. Pečeno slanino poberemo iz ponve in jo odložimo na papirnate brisače, da popijejo odvečno maščobo. Slanino narežemo na kocke.

V ponvi, v kateri smo pražili slanino, na zmernem ognju hitro popražimo šalotko in ohrovt. Vse skupaj stresemo v solatno skledo, dodamo še slanino in začinimo s soljo, poprom, limoninim sokom in oljem. Dobro premešamo in postrežemo.

Več zanimivih receptov najdete na okusno.je

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141