Sestavine
20 brstičnih ohrovtov
5 rezin mesnate slanine
4 šalotke
1 žlica olivnega olja
1 ščepec soli
1 ščepec črnega popra
1 žlica limoninega soka
Priprava
Šalotke olupimo in na drobno nasekljamo. Brstični ohrovt očistimo, operemo, odcedimo in razpolovimo. V loncu segrejemo osoljeno vodo (s pol žličke soli) do vretja, v krop stresemo ohrovt in kuhamo v pokritem loncu na zmerni temperaturi 20 minut. Kuhan brstični ohrovt dobro odcedimo in stresemo v skledo.
V suhi ponvi na srednji temperaturi pražimo slanino, da se hrustljavo zapeče. Pečeno slanino poberemo iz ponve in jo odložimo na papirnate brisače, da popijejo odvečno maščobo. Slanino narežemo na kocke.
V ponvi, v kateri smo pražili slanino, na zmernem ognju hitro popražimo šalotko in ohrovt. Vse skupaj stresemo v solatno skledo, dodamo še slanino in začinimo s soljo, poprom, limoninim sokom in oljem. Dobro premešamo in postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV