Potrebujemo:
800 g brstičnega ohrovta
2 žlici oljčnega olja
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 biolimono
2 pesti mandljevih lističev
Priprava:
Brstični ohrovt temeljito operemo in očistimo. Na kuhalnik pristavimo lonec, v katerem zavremo 1,5 l vode. Krop osolimo in dodamo ohrovt, ki ga kuhamo približno 6 minut, da se zmehča. Medtem dobro operemo limono, naribamo lupinico in ožamemo sok.
Kuhan ohrovt odcedimo, prelijemo s hladno vodo in počakamo, da se ohladi. Nato ga narežemo na polovičke in stresemo v večjo skledo. Po okusu osolimo in popopramo, dodamo olivno olje, limonin sok in limonino lupinico ter sestavine dobro premešamo. Na koncu solato potresemo z mandljevimi lističi in postrežemo gostom.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV