Sestavine
150 g ladink
150 g klapavic
300 g oluščenih repkov kozic
2 žlici olivnega olja
1,25 dl suhega belega vina
sol
beli poper v zrnu
1 strok česna
3 vejice peteršilja
Školjke temeljito očistite, že odprte zavrzite!
Priprava
V posodi zavremo vino, v katerega vržemo školjke, ki jih počasi kuhamo približno osem minut, da se odprejo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Školjke poberemo iz posode in shranimo na toplo, zaprte zavržemo.
Vodo zavremo, posolimo in v krop stresemo špagete, ki jih skuhamo "al dente". V ponvi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljan česen. Dodamo rakce, ki jih na hitro popečemo, potem pa nanje skozi gosto cedilo, obloženo z gazo, precedimo tekočino, v kateri so se skuhale školjke. Kuhamo 10 minut.
Peteršilj osmukamo, drobno sesekljamo in dodamo omaki. Nato vanjo položimo školjke, zavremo in počasi kuhamo še minuto ali dve, da se školjke segrejejo. Jed začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom. Špagete odcedimo in stresemo na omako. Premešamo in ponudimo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV