Potrebujemo:
500 g špagetov
4 žlice olivnega olja
4 stroki česna
40 g tartufa
50 g naribanega parmezana
0,5 žličke soli
Priprava:
Tartufe temeljito operemo, očistimo in na drobno naribamo. Skupaj z naribanim parmezanom jih spravimo v dobro zaprt kozarec, ki ga za 24 ur postavimo v hladilnik. Na kuhalnik pristavimo liter osoljene vode. Počakamo, da zavre, nato pa v krop stresemo zavojček špagetov, ki jih kuhamo toliko časa, kot je označeno na embalaži. Medtem olupimo česen in ga zelo na drobno nasekljamo. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje. Na njem med mešanjem približno eno minuto pražimo česen. Kuhane špagete dobro odcedimo in stresemo v ponev. Po okusu jih začinimo s soljo in dobro premešamo s prepraženim česnom. Serviramo jih v krožnike in potrosimo z mešanico naribanih tartufov in parmezana. Postrežemo gostom.
Več zanimivih receptov najdete na okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV