Potrebujemo:
- 500 g špagetov
- 1 kg zelo zrelega paradižnika
- 1 drobna čebula (80 g)
- 6 tankih rezin pancete (100 g)
- 1 žlica olivnega olja (10 ml)
- 60 g parmezana
- sol
- črni poper v zrnu
- 2 žlički zelo drobno sesekljanega čilija (10 g)
Priprava:
V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Panceto drobno sesekljamo. Paradižnik blanširamo pol minute, nato pa ga odcedimo, olupimo, razsemenimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Krop za kuhanje testenin posolimo, potem pa vanj stresemo špagete, ki jih skuhamo na zob. Približno 5 minut pred koncem kuhanja testenin v ponvi segrejemo olje. Dodamo sesekljane panceto, čebulo in čili, potem pa vse skupaj pri srednji temperaturi med mešanjem pražimo 3 minute. V ponev stresemo sesekljan paradižnik, sol in sveže mlet črni poper. Med občasnim mešanjem vse skupaj kuhamo 3 minute.
Parmezan z nožkom za lupljenje zelenjave nastrgamo na lističe. Kuhane špagete odcedimo in stresemo nazaj v lonec. Prelijemo jih s paradižnikovo omako in dobro premešamo, da se omaka oprime testenin.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV