Sestavine:
50 dag špagetov
50 dag paradižnika – olupljen (lahko konzerviran)
25 dag mletega mesa – poljubno
4 stroke česna
2 žlički mediteranske začimbe
1 skodelica kisle smetane
1 čebula
2 jajci
1 žlička soli, popra – po okusu
3 žlice masla
10 dag sira
Priprava:
Špagete skuhajte po navodilih na embalaži, raje malo manj. Kuhane odcedite in prelijte z mrzlo vodo. Na maslu prepražite drobno nasekljano čebulo. Ko rahlo porjavi, ji dodajte mleto meso ali šunko, narezano na kockice. Dodajte še sesekljan ali strt česen, solite in poprajte. Paradižnik očistite semen in vanj razporedite polovico špagetov, po njih razporedite polovico praženega mesa in paradižnika, rahlo premešajte, da nadev zleze tudi med špagete. Posujte z začimbami. Pokrijte z drugo polovico testenin, mesa ali šunke in paradižnika, ter prav tako rahlo premešajte in začinite. Vse prelijte z žvrkljanimi jajci zmešanimi s kislo smetano in naribanim sirom. Pecite pol ure v pečici segreti na 175 stopinj Celzija.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV