Zadovoljna.si
mandlji

Njam...

Španska mandljeva juha

Z.B.
11. 07. 2011 15.35
0

Vsako leto, v mestecu Almáchar (Andaluzija), na 2. septembra priredijo festival, na katerem slavijo to jed, ki izhaja iz tradicionalne andaluzijske kuhin

mandlji
mandlji FOTO: iStockphoto

Sestavine za 4 osebe:

- 250 g olupljenih mandljev
- 4 rezine belega kruha brez skorje
- 1 žlica šerija
- 3 stroki česna
- 5 žlic olivnega olja
- 5 dl vode
- 4 ščepce soli

Priprava:

Kruh namočimo za 5 minut v malo hladne vode. Česen olupimo in narežemo na tanjše rezine. Kruh odcedimo in dobro ožamemo. V multipraktik stresemo kruh, česen in mandlje in vse skupaj zmiksamo v gladko zmes. Hitrost miksanja upočasnimo in v multipraktik počasi vlivamo olivno olje ter miksamo toliko časa, dokler ne dobimo gladke paste. Nato prilijemo hladno vodo in šeri, solimo in mešamo dalje še toliko časa, da nastane kremasta juha. Zmes nato prelijemo v večjo posodo, ki jo pokrijemo in vsaj za eno uro postavimo v hladilnik, da se ohladi. Ohlajeno juho pred serviranjem pokapljamo z olivnim oljem in po želji okrasimo (npr. z vejico mete). Serviramo jo v globoke krožnike in postrežemo.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658