Sestavine za 4 osebe:
- 250 g olupljenih mandljev
- 4 rezine belega kruha brez skorje
- 1 žlica šerija
- 3 stroki česna
- 5 žlic olivnega olja
- 5 dl vode
- 4 ščepce soli
Priprava:
Kruh namočimo za 5 minut v malo hladne vode. Česen olupimo in narežemo na tanjše rezine. Kruh odcedimo in dobro ožamemo. V multipraktik stresemo kruh, česen in mandlje in vse skupaj zmiksamo v gladko zmes. Hitrost miksanja upočasnimo in v multipraktik počasi vlivamo olivno olje ter miksamo toliko časa, dokler ne dobimo gladke paste. Nato prilijemo hladno vodo in šeri, solimo in mešamo dalje še toliko časa, da nastane kremasta juha. Zmes nato prelijemo v večjo posodo, ki jo pokrijemo in vsaj za eno uro postavimo v hladilnik, da se ohladi. Ohlajeno juho pred serviranjem pokapljamo z olivnim oljem in po želji okrasimo (npr. z vejico mete). Serviramo jo v globoke krožnike in postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV