Sestavine za 4 osebe:
230 g sveže mlade špinače
300 g mandarin
1 pest indijskih oreščkov
100 g rdečega grozdja
1 žlica sezamovih semen
2 žlici sojine omake
30 ml pomarančnega soka
1 žlica kokosovega olja
Priprava:
Špinačne liste dobro operemo v hladni vodi in jih odcedimo. Po želji jim odstranimo trda stebla. Mandarine olupimo in razdelimo na posamezne krhlje. Z njih odstranimo kožico. Grozdje in jagode operemo, večje jagode razpolovimo. V voku segrejemo olje. Vanj stresemo špinačo in mandarine ter jih na hitro prepražimo (največ 2 minuti). Špinačo in mandarine nato preložimo v večjo skledo, v voku pa segrejemo sojino omako in pomarančni sok. Vok z omako odstavimo z ognja. V skledo s špinačo in mandarinami dodamo grozdje, sezamova semena in indijske oreščke. Solato dobro premešamo in prelijemo s pomarančno omako. Solato serviramo v štiri različne skodelice in postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV