Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Špinačno-skutna pita

Z.K.
26. 12. 2010 14.45
0

Pripravite slastno pito, ki jo lahko ponudite kot samostojno jed ali kot prilogo k mesu.

Sestavine:

- listnato masleno testo
- jajca, 4 kosi
- skuta, 0,5 kg
- špinača, 30 dag
- sol, poper, 2 žlički
- maslo, 3 dag
 

Priprava:

Špinačo blanširajte (kratek čas jo kuhajte v vreli vodi), odcedite in nasekljajte ter jo zmešajte skupaj s skuto, jajci, začimbami ter maslom. V pomaščen pekač izmenično nalagajte plasti testa in nadeva ter pazite, da zaključite s testom. Po vrhu pokapljajte olje in nadrobite nekaj kosov masla. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in pecite približno 40 minut. Ko je pita pečena, jo vzemite iz pečice in čez polijte deciliter vode. Vrnite jo v ugasnjeno pečico in jo tam pustite 10 minut.

Dober tek!
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658