Zadovoljna.si
Solata z jajčno omleto

Njam...

Spomladanska solata z omleto

Okusno.je
11. 05. 2011 13.00
0

Okusna spomladanska solata bo prinesla svežino na naš krožnik in obudila brbončice s svojim odličnim okusom.

Solata z jajčno omleto
Solata z jajčno omletoFOTO: Shutterstock

Sestavine za 4 osebe:

- 600 g berivke
- 5 dag puranje šunke
- 150 g koruze iz pločevinke
- 1 dl kisa
-1 žlička olivnega olja
-2 kiselkasti jabolki


Omleta:

- 20 g masla
- 2 jajci
- 1 čebula
- 2 ščepca soli
- 2 ščepca popra

Berivko operemo, očistimo in natrgamo na manjše kose. Koruzo stresemo iz pločevinke in jo oplaknemo z vodo. Čebulo olupimo, operemo in nasekljamo. Jabolki dobro operemo in ju očistimo, odstranimo peške in narežemo na kocke.

V ponvi segrejemo maslo in na hitro popražimo čebulo, da porumeni. V ponev zlijemo razžvrkljani jajci. Solimo in popramo. Na zmerni temperaturi pečemo 2 minuti, nato omleto obrnemo in jo zapečemo še z druge strani. Pečeno omleto odstavimo na krožnik in razrežemo na manjše trakove. Puranjo šunko narežemo na tanke rezine.

Berivko dobro osušimo in jo stresemo v veliko skledo. Potrosimo jo s koruzo, solimo in popramo. Solato dobro premešamo in po vrhu potresemo s puranjo šunko in obložimo z jajčno omleto. Na koncu posujemo še s koščki jabolk. Po okusu solato začinimo s kisom in oljem.

Dober tek!

Več zanimivih receptov najdete na Okusno.je

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658