Sestavine za 4 osebe:
- 600 g berivke
- 5 dag puranje šunke
- 150 g koruze iz pločevinke
- 1 dl kisa
-1 žlička olivnega olja
-2 kiselkasti jabolki
Omleta:
- 20 g masla
- 2 jajci
- 1 čebula
- 2 ščepca soli
- 2 ščepca popra
Berivko operemo, očistimo in natrgamo na manjše kose. Koruzo stresemo iz pločevinke in jo oplaknemo z vodo. Čebulo olupimo, operemo in nasekljamo. Jabolki dobro operemo in ju očistimo, odstranimo peške in narežemo na kocke.
V ponvi segrejemo maslo in na hitro popražimo čebulo, da porumeni. V ponev zlijemo razžvrkljani jajci. Solimo in popramo. Na zmerni temperaturi pečemo 2 minuti, nato omleto obrnemo in jo zapečemo še z druge strani. Pečeno omleto odstavimo na krožnik in razrežemo na manjše trakove. Puranjo šunko narežemo na tanke rezine.
Berivko dobro osušimo in jo stresemo v veliko skledo. Potrosimo jo s koruzo, solimo in popramo. Solato dobro premešamo in po vrhu potresemo s puranjo šunko in obložimo z jajčno omleto. Na koncu posujemo še s koščki jabolk. Po okusu solato začinimo s kisom in oljem.
Dober tek!
Več zanimivih receptov najdete na Okusno.je
Njam...
Spomladanska solata z omleto
Okusna spomladanska solata bo prinesla svežino na naš krožnik in obudila brbončice s svojim odličnim okusom.
UI
Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV