Sestavine:
– skuta (30 dag)
– feta sir (10 dag)
– jajca (2)
– mleko (150 ml)
– olje (1 dl)
– listnato testo (4 listi)
– soda bikarbona
Priprava:
Uporabite pekač velikosti približno 20 x 20 cm. Za takšen pekač potrebujemo liste testa, ki so veliki približno 20 x 40 cm. Če nimamo tako velikih listov, lahko uporabimo dva manjša lista. Z vilicami zmešamo skuto, feta sir, jajci, mleko in pol žličke sode, ki smo jo raztopili v slabem decilitru vode. Mešamo, da dobimo poltekočo maso, v kateri so še grudice sira in skute. Pekač namastimo in vanj položimo valovito nagubano plast testa ter jo polijemo z oljem. Po testu potresemo maso in jo pokrijemo z naslednjo plastjo testa, ki pa jo gubamo tako, da so valovi pravokotni na spodnjo plast. Testo zopet namastimo. Postopek še dvakrat ponovimo, da dobimo vse skupaj štiri plasti testa, ki smo jih vsakič gubali pravokotno na prejšnjo plast, in vmes tri plasti mase. Po vrhu potresemo preostalo maso. Gibanico pečemo dobre pol ure v predhodno segreti pečici na 180 stopinj Celzija.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV