Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

'Steak' z gorgonzolo

Z.B.
10. 12. 2009 18.50
0

Pripravite si slasten zrezek in ga obogatite s plemenito plesnivim sirom, ki vas bo popeljal v kraljestvo kulinaričnih užitkov.

Sestavine:

Govedina - ledje 4 kosi
3 žlice sončničnega olja
1 kos čebule
Poper
4 žlice sladke smetane
100g gorgonzole

Priprava:

Vsak kos govejega mesa, ki naj bo težak približno 200 g in debel okoli 3 cm, operemo, osušimo ni popopramo. V ponvi segrejemo olje ter meso popečemo na vsaki strani dobre tri minute. Položimo jih v tako imenovani 'jena' pekač in jih pokrijemo s folijo. Nato sesekljamo čebulo, ki jo prepražimo v isti ponvi, le da vanjo dolijemo še malo olja.
Po občutku dodamo poper in sol.
V manjši posodi segrejemo sladko smetano in vanjo stresemo gorgonzolo, ki smo jo predhodno narezali. Zmes mešamo toliko časa, da se plesnivi sir ne stopi.
Na koncu zrezke prelijemo s sirovo omako in potresemo s prepraženo čebulo ter postrežemo.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604