Zadovoljna.si
Testetine s piščancem in balzamičnim kisom

Njam...

Testenine s piščancem in balzamičnim kisom

Z. T.
2010-06-21 17:00
0

Ste vajeni zgolj testenin z ragujem? Morda je čas, da poskusite nekaj novega. Testenine z balzamičnim kisom in jajčevci vam bodo zagotovo všeč.

Sestavine za 4 osebe

polovica piščančjih prsi
280 g testenin (metuljčki ali katera koli vrsta vam je najljubša)
manjši jajčevec
kozarček balzamičnega kisa
manjša čebula
vejica rožmarina
3 žlice oljčnega olja
sol
poper
8 rezin mocarele

Priprava

Jajčevec razrežite na približno pol centimetra debele rezine, ki jih z obeh strani popecite na vročem žaru ali v ponvi. Razrežite piščančje prsi na kocke, odstranite morebitno maščobo. Na drobne košče razrežite čebulo in jo popražite v kozici, prelijte jo s pol kozarca vode. Ko čebula postekleni, dodajte olje in vejico rožmarina. Dodajte še kocke piščanca. Proti koncu kuhanja prilijte balzamični kis in pustite, da izhlapi. Odstranite rožmarin in dodajte rezine jajčevca. Testenine skuhajte 'al dente', prelijte jih z omako ter začinite s poprom in obogatite z rezinicami mocarele.

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141