Sestavine
2 jajčevca
1 čebula
1 žlica vloženih kaper
4 narezani paradižniki
1 šopek dekorativnega peteršilja
1 žlica zelenih izkoščičenih oliv
2 žlici oljčnega olja
1 ščepec soli
1 ščepec črnega popra
Priprava
Jajčevce temeljito operemo in narežemo na manjše koščke. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri smo segreli kanček olja. Čebulo olupimo in nasekljamo ter jo skupaj z jajčevci stresemo v ponev. Pražimo 10 minut, da dobijo zlato barvo in se zmehčajo. Sestavine stresemo v večjo posodo. Dodamo tudi grobo nasekljane kapre. Paradižnike temeljito operemo in odstranimo zeleni del ter jih narežemo na drobne koščke. Dobro operemo tudi peteršilj in ga nasekljamo.
Vse sestavine stresemo v večjo skledo za solato, dodamo kis in olje ter po okusu osolimo in popopramo. Sestavine dobro premešamo, solato pa še toplo postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV