Zadovoljna.si
solata melancani

Njam...

Topla solata iz jajčevcev

Z.O.
22. 04. 2011 16.35
0

Solata iz jajčevcev je polna antioksidantov in prefinjenih okusov. Zdrav obrok, primeren za vegetarijance.

 

solata melancani
solata melancaniFOTO: iStockphoto

Sestavine

2 jajčevca

1 čebula

1 žlica vloženih kaper

4 narezani paradižniki

1 šopek dekorativnega peteršilja

1 žlica zelenih izkoščičenih oliv

2 žlici oljčnega olja

1 ščepec soli

1 ščepec črnega popra

 

Priprava

Jajčevce temeljito operemo in narežemo na manjše koščke. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri smo segreli kanček olja. Čebulo olupimo in nasekljamo ter jo skupaj z jajčevci stresemo v ponev. Pražimo 10 minut, da dobijo zlato barvo in se zmehčajo. Sestavine stresemo v večjo posodo. Dodamo tudi grobo nasekljane kapre. Paradižnike temeljito operemo in odstranimo zeleni del ter jih narežemo na drobne koščke. Dobro operemo tudi peteršilj in ga nasekljamo.

Vse sestavine stresemo v večjo skledo za solato, dodamo kis in olje ter po okusu osolimo in popopramo. Sestavine dobro premešamo, solato pa še toplo postrežemo.

Več zanimivih receptov najdete na Okusno.je

 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658