Zadovoljna.si
tumbet

Njam...

Tumbet

O.G.
15. 07. 2011 13.39
0

Tumbet je tradicionalna jed Majorke, ki je na voljo skorajda v vseh restavracijah na otoku. Po tem receptu pripravljena jed bo prav takšna, kot jo pripravljajo domačini.

tumbet
tumbetFOTO: iStockphoto

Sestavine

2 jajčevca

3 veliki krompirji

3 rdeče paprike

1 čebula

4 paradižniki

100g moke

0,5 žličke soli

olivno olje za cvrtje

Priprava

Jajčevca, krompir, paradižnike in paprike dobro operemo. Krompir olupimo, spet operemo in narežemo na 5 mm debele rezine. Jajčevca očistimo in ju narežemo na 1cm debele rezine. Paprikam pa odstranimo semena in jih narežemo na ožje trakove. Čebulo olupimo, operemo in drobno sesekljamo.

Rezine jajčevcev povaljamo v moki, z njih otresemo odvečno moko in jih položimo na krožnik. V ponvi dobro segrejemo olje, v katerem na hitro ocvremo rezine jajčevcev. Pazimo, da ne porjavijo! Ocvrte rezine preložimo na papirnate brisačke, ki vpijejo odvečno olje. V olju hitro ocvremo tudi krompir in papriko ter ju odcedimo na papirnatih brisačkah.

Paradižnike očistimo in narežemo na večje kocke. V novi ponvi segrejemo malo olja, na katerem popražimo čebulico, da lepo zarumeni. Nato dodamo paradižnik, premešamo, solimo in pokrito na zmerni temperaturi kuhamo, dokler se paradižnik popolnoma ne razpusti in nastane gosta omaka.

Pečico segrejemo na 190 °C. V ognjevarni posodi naredimo zloženko iz krompirja, rezin jajčevcev in trakov paprike. Vse skupaj prelijemo s paradižnikovo omako. Posodo potisnemo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Paziti moramo, da se nam omaka na vrhu ne zapeče preveč.

Pečeno jed vzamemo iz pečice, serviramo na krožnike in postrežemo še toplo.

Več zanimivih receptov najdete na okusno.je

 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658