Potrebujemo:
– pločevinko tune v lastnem soku
– jušno kocko
– 200 g riža
– 300 g artičok
– 7,5 dl vode
– strok česna
– manjšo čebulo
– 3 žličke olivnega olja
– sveži peteršilj
Sesekljamo čebulo in česen ter ju popražimo na olju. Dodamo še narezane artičoke in vse skupaj pražimo 10 minut. Medtem časom pripravimo riž. Pred uporabo ga dobro operemo, nato pa ga dodamo v posodo, kjer pražimo artičoke. Vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo jušno kocko, ki bo dopolnila okus. Kuhamo približno 10 minut (odvisno od riža), na koncu pa dodamo še tuno in sveži peteršilj. Krožnik posujemo s tanko plastjo parmezana, nanj pa serviramo rižoto.
Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV