Potrebujemo:
– 300 g moke
– 100 g sladkorja
– 200 g masla
– 50 g mandljev
– 50 g lešnikov
– 2 rumenjaka
– 5 zavitkov vaniljevega sladkorja
– ščepec soli
– sladkor v prahu
Priprava
Mandeljne poparimo, olupimo in zmeljemo. Prav tako drobno zmeljemo tudi lešnike. Moko presejemo na desko. Mandelje, lešnike, sladkor, sol, mrzlo surovo maslo v kosmičih in rumenjaka pregnetemo z moko v krhko testo. Testo za 2 uri shranimo v hladilniku. Pečico segrejemo na 190 stopinj C. Testo oblikujemo v rogljičke. Pečemo jih na srednji višini 10–12 minut, da postanejo zlato rumeni. Še tople povaljamo v vaniljevem sladkorju, ki smo ga zmešali s sladkornim prahom.
Rogljiče shranimo v škatlo tako, da med posamezne plasti vložimo pergamentni papir. Tako se rogljiči ne bodo drobili.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV