Sestavine:
1kumara
2 korenčka
125 g fižolovih kalčkov
1 bio limeta
1 šopek drobnjaka
1 šopek bazilike
230 g kuhanih repkov kozic
24 listov riževega testa
Priprava
Kumaro olupimo, z žličko odstranimo semena in narežemo na tanke trakove. Korenček olupimo in narežemo na zelo tanke trakove. Fižolove kalčke operemo in odcedimo. Limeto dobro operemo, nastrgamo lupinico in iztisnemo sok. Drobnjak temeljito operemo in na drobno nasekljamo, baziliko pa operemo in osmukamo lističe.
Vso zelenjavo stresemo v večjo skledo, dodamo limetin sok in nastrgano lupinico, zelišča in tabasko. Pustimo stati približno 30 minut, da se okusi lepo pomešajo. Kozice olupimo, operemo in jim odstranimo črne žile. Manjše kozice prerežemo na pol, večje pa narežemo na drobne koščke.
V večjo posodo vlijemo malo tople vode in vanjo namočimo riževe liste (za 30 do 40 sekund), da postanejo upogljivi, nato pa jih položimo na čisto leseno podlago. Na spodnjo stran sredine lista v vrsti položimo nekaj kozic, na zgornjo pa zelenjavno mešanico. Pazimo, da ob straneh pustimo približno 1,5 cm praznega roba. Nadev s pritiskom rahlo sploščimo in previdno začnemo zvijati. Najprej stranske dele zapognemo navznoter, potem pa s spodnjim delom začnemo tesno zvijati navzgor.
Zvitke položimo na krožnik in jih poškropimo z malo vode ali pokrijemo z vlažno krpo oziroma s polivinilasto folijo. Zvitke prerežemo na pol, razporedimo na pladenj, jih po želji okrasimo in postrežemo gostom.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV