Sestavine za 4 osebe
1 čebula
2 stroka česna
3 zeleni čili
1 vejica limonske trave
1 šopek bazilike
2 žlički semen koriandra
1 žlička nastrganega ingverja
1 limona
4 žlice olivnega olja
1 ščepec soli
1 ščepec črnega popra
500 g piščančjih prsi
0,5 l kokosovega mleka
Priprava:
Čebulo očistimo, olupimo in narežemo na drobne koščke. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Čili temeljito operemo, odstranimo semena in ga na drobno nasekljamo. Baziliko operemo in osmukamo lističe. Limono operemo, prerežemo na polovico in ožamemo, nastrgamo tudi njeno lupinico. Limonsko travo operemo, odstranimo zunanje trše liste in narežemo na kolobarje.
V možnarju zdrobimo semena koriandra in jih stresemo v posebno skledo. Dodamo limonin sok in lupinico, dve žlici olja in ingver. Vse skupaj primešamo čebuli, česnu in baziliki. Sestavine dobro premešamo in po okusu osolimo ter popopramo.
Piščančje meso temeljito operemo in narežemo na manjše koščke. Dodamo mu polovico karijeve paste, vse skupaj dobro premešamo in počakamo 30 minut, da se meso prepoji z marinado. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri smo segreli preostalo olje. Meso vzamemo iz marinade in ga dobro popečemo z vseh strani.
Nato vmešamo preostalo karijevo pasto in kokosovo mleko. Počakamo, da zavre, nato pa pustimo mešanico rahlo vreti še 10 minut. Ko se meso zmehča, jed serviramo na krožnike in okrasimo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV