Zadovoljna.si
Kaneloni s skuto in zelenjavo

Njam...

Zeleni skutini kaneloni

Z.S.
28. 02. 2011 15.40
0

Jed, ki jo bodo z veseljem vzljubili tudi vegetarijanci, je okusna različica kosila brez mesa. Kanelone z brokolijem in skuto lahko postrežemo tudi brez omake ali brokoli zamenjamo z bučkami, jajčevci ali cvetačo.

Kaneloni s skuto in zelenjavo
Kaneloni s skuto in zelenjavoFOTO: iStockphoto

Potrebujemo:
– zamrznjene kanelone
– 15 dag brokolija
– 10 dag drobtin
– 20 dag skute
– ščepec muškatnega oreščka
– žlica parmezana
– ščepec popra in soli
– 2 jajci
– 3 žlice olivnega olja
– ena čebula
– strok česna
– 4 paradižniki
– žlica paradižnikove mezge
– 6 črnih oliv
– ščepec timijana

Kaneloni naj se odmrznejo na sobni temperaturi. Nato jih skuhamo v rahlo osoljenem kropu in odcedimo. V isti vodi skuhamo brokoli. Še vročega zmiksamo s paličnim mešalnikom in dodamo skuto, drobtine, muškatni orešček, parmezan, eno jajce, poper ter sol. Z  maso napolnimo kanelone in jih položimo v namaščen pekač. Potresemo jih s parmezanom in zapečemo v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 stopinj.

Za omako na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo stisnjen strok česna ter na kocke narezan olupljen paradižnik. Vse skupaj dobro dušimo, dodamo paradižnikovo mezgo, nasekljane olive, sol, poper in timijan. Kanelone serviramo na krožnik in jih prelijemo z omako.

Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658