Sestavine za 4 osebe:
1 jajčevec
2 bučki
2 rdeči papriki
3 stroki česna
4 žlice olivnega olja
1 žlička provansalskih zelišč (sol, bazilika, majaron, rožmarin, timijan, lovorjev list)
0,5 žličke kajenskega popra
1 dl arašidovega olja za pečenje
8 nabodal
Priprava:
Jajčevce operemo, očistimo in po dolgem razrežemo na četrtine, te pa na dva centimetra debele rezine. Po okusu posolimo. Bučki in papriki operemo ter očistimo (paprikama odstranimo semena). Bučki razrežemo na centimeter debele kolobarje, papriki pa na večje kose.V posodico nalijemo malo olja. Česen olupimo, sesekljamo in stresemo v posodico z oljem. Primešamo zelišča, poper in ščepec soli. Nabodala namažemo z oljem. Koščke zelenjave izmenično natikamo na nabodala in jih namočimo v začinjeno olje. Segrejemo mrežo za žar, jo naoljimo in pečemo nabodala deset minut, da lepo porjavijo. Med pečenjem jih večkrat namažemo z zeliščnim oljem.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV