Sestavine za testo:
0,5 l mlačne vode ali mleka
2 čajni žlički soli
2 čajni žlički sladkorja
sveži kvas (45g) ali suhi kvas (7g)
1 čajno žličko olja
Priprava testa:
V posodo stresite moko, na sredini naredite luknjo in vanjo nalijte vodo, dodajte kvas, sladkor, žličko olja.
Z roko ali leseno žlico počasi premešajte sestavine in gnetite toliko časa, da nastane kompaktno testo. Po potrebi sproti dodajajte še moko toliko časa, da se testo pri gnetenju ne prijema več rok.
Sestavine za zelenjavno pico:
- testo za pico
- pelati
- bučka
- rumena paprika
- melancana
- sveže mešane gobe
- mocarela
- gorgonzola
- česen
- bazilika
Priprava pice:
Pekač namastite in nato vanj položite testo. Nanj položite osoljene in na kocke narezane pelate z malo origana.
Testo nato obložite z mocarelo, narezano bučko, melancano, papriko in gobami, ki ste jih prepražili z dodatkom česna in soli, na koncu dodate še sir in baziliko.
Pico pečete 15 minut na 200 stopinj Celzija. Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV