Sestavine za 4 osebe:
- 500 g gozdnih sadežev
- 2 jajci
- 70 g sladkorja v prahu
- 70 g moke
- 0,5 žličke pecilnega praška
- 1 rezina masla (za mazanje)
- 3,5 dl sladke smetane za stepanje
Gozdne sadeže temeljito očistimo, operemo, odcedimo in shranimo v hladilnik. Okrogli pekač namažemo z maslom, dno obložimo s pergamentnim papirjem ter namažemo še papir.
Jajca in sladkor damo v široko skledo in jih z električnim mešalnikom stepamo tako dolgo, dokler zmes ni bledo rumenkasta in tako gosta, da se na njej pozna zareza z nožem. V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in jo previdno vmešamo v zmes. Vse sestavine dobro premešamo, nato pa testo vlijemo v pekač.
Pečico ogrejemo na 190 °C in vanjo za približno od 20 do 25 minut postavimo pekač s testom. Ko testo naraste in pridobi zlato rumeno barvo ter začne odstopati od oboda, ga vzamemo iz pečice. Zvrnemo ga na rešetko, odstranimo pergamentni papir in pustimo, da se ohladi.
Z električnim mešalnikom stepemo sladko smetano in z njo premažemo biskvit. Na koncu biskvit obložimo s svežim sadjem in ga serviramo na krožnike.
Dober tek!
Več zanimivih receptov najdete na Okusno.je
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV