Zadovoljna.si
zloženka melancani

Njam...

Zloženka z jajčevci in paradižnikom

o.g.
20. 05. 2011 14.40
0

Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

zloženka melancani
zloženka melancaniFOTO: iStockphoto

Sestavine

750 g jajčevcev

300 g paradižnika

8 žlic oljčnega olja

ščepec soli

ščepec popra

1 žlička bazilike

0,5 žličke origana

250 g sira gauda

3 žličke parmezana

 

Priprava

Jajčevce operemo, jim odrežemo peclje, narežemo na centimeter debele rezine, posolimo in potresemo z moko. V ponvi segrejemo olje in jajčevce na segretem olju na hitro opečemo z obeh strani, nato pa jih vzamemo iz ponve, odcedimo in shranimo na toplem.

Vklopimo pečico in jo naravnamo na 200 °C. Paradižnike operemo, očistimo in narežemo na rezine. Sir prav tako narežemo na rezine. Nepregorno posodo namažemo z maščobo in vanjo izmenično zlagamo plasti jajčevcev ter paradižnika. Plast paradižnika potresemo z začimbami in pokapljamo z oljčnim oljem. Nazadnje dodamo še plast sira, ki jo potresemo še s parmezanom. Posodo pokrijemo s folijo in pečemo v ogreti pečici 20 minut. Odstranimo folijo in še deset minut pečemo odkrito. Razrežemo na kose, razdelimo na krožnike in postrežemo.

Več zanimivih receptov najdete ma okusno.je

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 884