Sestavine
750 g jajčevcev
300 g paradižnika
8 žlic oljčnega olja
ščepec soli
ščepec popra
1 žlička bazilike
0,5 žličke origana
250 g sira gauda
3 žličke parmezana
Priprava
Jajčevce operemo, jim odrežemo peclje, narežemo na centimeter debele rezine, posolimo in potresemo z moko. V ponvi segrejemo olje in jajčevce na segretem olju na hitro opečemo z obeh strani, nato pa jih vzamemo iz ponve, odcedimo in shranimo na toplem.
Vklopimo pečico in jo naravnamo na 200 °C. Paradižnike operemo, očistimo in narežemo na rezine. Sir prav tako narežemo na rezine. Nepregorno posodo namažemo z maščobo in vanjo izmenično zlagamo plasti jajčevcev ter paradižnika. Plast paradižnika potresemo z začimbami in pokapljamo z oljčnim oljem. Nazadnje dodamo še plast sira, ki jo potresemo še s parmezanom. Posodo pokrijemo s folijo in pečemo v ogreti pečici 20 minut. Odstranimo folijo in še deset minut pečemo odkrito. Razrežemo na kose, razdelimo na krožnike in postrežemo.
Več zanimivih receptov najdete ma okusno.je
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV