Zadovoljna.si
zloženka melancani

Njam...

Zloženka z jajčevci in paradižnikom

o.g.
20. 05. 2011 14.40
0

Zloženko lahko ponudimo z veliko skledo sezonske solate ali kot predjed ali prilogo ob posebnih priložnostih. Ker ne vsebuje mesa, jo bodo radi jedli tudi vegetarijanci.

zloženka melancani
zloženka melancaniFOTO: iStockphoto

Sestavine

750 g jajčevcev

300 g paradižnika

8 žlic oljčnega olja

ščepec soli

ščepec popra

1 žlička bazilike

0,5 žličke origana

250 g sira gauda

3 žličke parmezana

 

Priprava

Jajčevce operemo, jim odrežemo peclje, narežemo na centimeter debele rezine, posolimo in potresemo z moko. V ponvi segrejemo olje in jajčevce na segretem olju na hitro opečemo z obeh strani, nato pa jih vzamemo iz ponve, odcedimo in shranimo na toplem.

Vklopimo pečico in jo naravnamo na 200 °C. Paradižnike operemo, očistimo in narežemo na rezine. Sir prav tako narežemo na rezine. Nepregorno posodo namažemo z maščobo in vanjo izmenično zlagamo plasti jajčevcev ter paradižnika. Plast paradižnika potresemo z začimbami in pokapljamo z oljčnim oljem. Nazadnje dodamo še plast sira, ki jo potresemo še s parmezanom. Posodo pokrijemo s folijo in pečemo v ogreti pečici 20 minut. Odstranimo folijo in še deset minut pečemo odkrito. Razrežemo na kose, razdelimo na krožnike in postrežemo.

Več zanimivih receptov najdete ma okusno.je

 

 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646