Zadovoljna.si
Jill Provost in Jessica Amaris

Novice

To se zgodi, ko se 1 mesec ne tuširate

J.V.
29. 08. 2016 14.40
10

Dve ženski sta se odločili, da preverita, ali je koža po 30 dneh brez tuširanja, uporabe mila, šampona in ličil res lepša. Dejstvo je, da v trenutku, ko se nam naredi mozolj, pomoč poiščemo pri kozmetičnih izdelkih in da si življenja brez teh ne predstavljamo. To velja zlasti za ženske, ki veljajo za ultimativne potrošnice kozmetičnih izdelkov. Rezultati njunega preizkusa so po vseh pričakovanjih vse prej kot prijetnega vonja, obenem pa so tudi zelo poučni.

Jill Provost in Jessica Amaris
Jill Provost in Jessica AmarisFOTO: Facebook

Eksperiment

Jill Provost in Jessica Amaris sta ženski, ki sta imeli dovolj poguma, da na lastni koži ugotovita, kaj se zgodi, če se en mesec ne umivamo. To obdobje sta lahko uporabljali samo en kozmetični izdelek, in sicer probiotični sprej, ki naj bi čistil kožo brez vode, tako da dopolnjuje 'dobre' bakterije, ki jih naše telo potrebuje, da izloča znoj in vonj ter pomaga koži, da se sama uravnovesi. Pripomočki, kot je milo, sicer pomagajo odstraniti te 'dobre' bakterije, in zaradi tega smo postali tudi odvisni od kozmetičnih izdelkov. Kot sta pozneje povedali, se je bilo najtežje odpovedati dezodorantu.

»Voham se,« je ob koncu drugega dne zapisala Jill in dodala, da vonj spominja na vonj čebule. »Roke tiščim k telesu ves dan.« Jill je v teh 30 dneh sicer prejela številne komentarje na račun svojega naravnega videza, nad njunim neprijetnim vonjem pa so se večkrat pritožili njuni sodelavci, prijatelji in družina.

Še en kozmetični izdelek, ki se mu je bilo težko odpovedati, je bil šampon. Jill pravi, da so bili ob koncu tretjega dne njeni lasje tako mastni, da so ob česanju ostali počesani nazaj sami od sebe. Do 10. dne so imeli že zelo neprijeten vonj, ob koncu eksperimenta pa ji je mož rekel, da so videti kot morska trava.

Presenetljivi rezultati

Kar zadeva njuno kožo, so se najprej pojavile težave z aknami, do 21. dne pa se je nekaj spremenilo. Jessica pravi, da so akne popolnoma izginile, njena polt pa je bila zdrava kot že dolge ne, težav s kožo ni imela več niti Jill. Čeprav priznavata, da nista lepo dišali, sta se počutili čisto že samo po izpiranju z vodo, jutranja rutina brez uporabe izdelkov pa jima je vsak dan prihranila 45 minut.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375