Zadovoljna.si
Prazniki

Novice

To je hit napitek letošnjega decembra

S.B.
13. 12. 2019 07.40
0

December je mesec čarobnih trenutkov in obdobje, ko si še bolj želimo prostega časa v družbi svojih najbližjih. Kaj je lepše kot biti pozimi na toplem ter popiti skodelico toplega napitka in uživati v dobri družbi?

Ni zimskega večera brez skodelice vroče čokolade!
Ni zimskega večera brez skodelice vroče čokolade! FOTO: Dreamstime

Pred nami je vsekakor najlepši mesec v letu, ko vsepovsod diši po pečenih piškotih, mesta so okrašena in prižig lučk napolni naša srca z upanjem, da bomo v prihajajoče leto vstopili zdravi, srečni in uspešni. Da pa bi bili ti zimski, praznični dnevi še udobnejši in prijetnejši, imamo za vas nekaj predlogov, s katerimi se lahko razvajate in uživate v zimski idili.

Vzemite si čas zase in preberite tisto knjigo, na kateri se je vse leto nabiral prah

Si tudi ve že dalj časa želite prebrati dobro knjigo, ki vam, jo je priporočila prijateljica, pa z branjem kar odlašate? December je ravno pravšnji, da si večere popestrite z branjem zanimivega in dobrega čtiva. Dnevi se hitro prelevijo v večere, zato si lahko brez slabe vesti privoščite pol ure za večerno branje, preden zaspite. Letošnje leto je postreglo s kar nekaj knjižnimi uspešnicami, zato smo prepričani, da boste našle ravno pravšnjo zase.

Dobra knjiga, topel pulover in skodelica vroče čokolade. Je še kaj boljšega?
Dobra knjiga, topel pulover in skodelica vroče čokolade. Je še kaj boljšega?FOTO: Dreamstime

Odpravite se na drsanje

Drsanje je odlična ideja za preživljanje časa s prijateljicami. Skoraj vsako večje mesto ima svoje mestno drsališče in tudi izposojo drsalk, zato pokličite prijateljice in jih povabite na pravljično doživetje. Če že dolgo niste občutile otroške igrivosti in radosti, je drsanje več kot odlična ideja, kako se pozimi zabavati. Predvsem pa zdrava, saj boste med zimsko radostjo tudi telesno aktivne in boste na ta način združile prijetno s koristnim.

Pojdite na sprehod v mesto in na ogled lučk

Drevesa so obdana z mežikajočimi lučkami in pisane dekoracije krasijo mestne ulice. Slovenska mesta so čudovito okrašena in vsekakor bodo v vaših srcih vzpodbudila čarobnost in vaše misli napolnila z domišljijo in pravljičnostjo. V kolikor pa nimate idej za prihajajoča praznična darila, ki jih boste nakupovale za vaše najbližje, pa vam prestolnice in tudi druga mesta ponujajo pestro izbiro domačih izdelkov, ki jih razstavljajo na raznih sejemskih dogodkih. Obiščite sejem in bogato založene stojnice ter s svojim nakupom podprite lokalno. Za vzdušje pa tudi dom okrasite z bučkami in lučkami, da bo prijetno in domače.

Sprehodita se skozi okrašeno mesto ali se obiščita najbližje drsališče.
Sprehodita se skozi okrašeno mesto ali se obiščita najbližje drsališče.FOTO: Dreamstime

Organizirajte ženski večer

Decembrsko vzdušje je vsekakor ravno pravšnje, da k sebi zvečer povabite prijateljice, s katerimi se boste razvajale in uživale v dobri družbi. Za prijateljice lahko pripravite različne mešanice domačih obraznih mask ter kakšen dober mix nostalgičnih božičnih pesmi, ki bodo popestrile vaše druženje. Hiter tempo življenja in službene dejavnosti naj ne bodo razlog, da si enkrat v prazničnem mesecu ne bi vzele čas za prav poseben ženski večer. Zaslužite si ga.

Maxim Premium vroča čokolada se odlično prileže tudi kot sladica po glavni jedi.
Maxim Premium vroča čokolada se odlično prileže tudi kot sladica po glavni jedi. FOTO: Arhiv proizvajalca

Privoščite si okusno in aromatično Maxim Premium vročo čokolado

Vse naštete dejavnosti in ideje o preživljanju decembrskih večerov pa lahko še nadgradite s hitro pripravljeno in toplo poslastico. Potem ko po obveznostih, ki jih imate čez dan, končno pridete domov in se oblečete v toplo pižamo, se vam bo zagotovo več kot prilegla skodelica toplega čokoladnega napitka. Še posebej vas bo z energijo napolnila vroča čokolada in ker je priprava te včasih precej zahtevna, vi pa ste zvečer večinoma že povsem utrujeni, imamo za vas odlično rešitev. To je nova Maxim Premium vroča čokolada, ki jo pripravite tako, da jo le segrejete do želene temperature, pri čemer morate paziti, da čokolada ne zavre. Za povečanje užitka pa vam priporočamo, da na koncu dodate še stepeno smetano. Vročo čokolado Maxim Premium, polno bogatega okusa, si lahko privoščite tudi namesto jutranjega kakava, saj je njena priprava izjemno hitra in enostavna. Ta topel napitek pa se odlično prileže tudi kot sladica po glavni jedi ali dodatek za pripravo najrazličnejših likerjev.

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375