Zadovoljna.si
Knjige za boljšo samopodobo

Novice

4 knjige za boljšo samopodobo, ki bi jih morala prebrati vsaka

J.V.
30. 03. 2018 08.01
0

Ženske pravice, enakost spolov, samopodoba, spolno nadlegovanje in nasilje do žensk, gre za teme, ki še nikoli v zgodovini niso bile tako iskane, kot so ta trenutek. Ste vedeli, da sta bila izraza 'Time's up' in 'girl power' v letu 2017 najbolj iskana do sedaj? Da je gibanje MeToo postalo globalni fenomen, ki so ga na spletu lani iskali v kar 196 državah? Da na spletu še nikoli ni bilo mogoče opaziti toliko misli in citatov, ki pripadnice nežnejšega spola spodbujajo k boljši samopodobi, večji samozavesti in neodvisnosti? Na vrhovih lestvic najbolj prodajanih knjižnih uspešnic pa kraljujejo pesniške zbirke avtoric, kot je Rupi Kaur z najbolje prodajano knjigo lanskega leta, Med in mleko, ki ženske opogumlja in nagovarja, naj se imajo rade. In ni edina!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med in mleko – Rupi Kaur

Pesniška zbirka Med in mleko (Milk and honey) je ena izmed najbolje prodajanih knjižnih uspešnic lanskega leta. Pod njo se je podpisala mlada in zelo nadarjena kanadska pesnica Rupi Kaur, ki je sicer indijskega porekla. Knjiga poezije in proze o ljubezni, izgubi, zlorabi, nasilju, preživetju, ženskosti in samopodobi, je 25-letni z več kot milijonom prodanih izvodov, pesnici prinesla svetovno slavo. Knjiga je razdeljena na štiri dele, vsak del pa ima svoj namen in predstavlja drugo srčno bolečino.

Sonce in njene rože – Rupi Kaur

Po svetovni uspešnici Med in mleko, Rupi  predstavlja drugo pesniško zbirko, ki zaenkrat sicer še ni bila prevedena v slovenščino, a glede na njen uspeh, smo prepričani, da je to le še vprašanje časa. Knjiga o rasti, zdravljenju, cenjenju lastnih korenin in iskanje doma v samem sebi. Razdeljena na pet poglavij, okrašena z njenimi ilustracijami, so sonce in njene rože potovanje polno padcev, vzponov, iskanja korenin in cvetenja. Proslava ljubezni v vseh njenih oblikah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bloom for yourself – April Green

April Green je pri nas še precej nepoznana avtorica, a svojo zadnjo zbirko poezije in proze je navdušila pripadnice ženskega spola po celem svetu, med drugim tudi zvezdnice, kot je Jenna Dewan Tatum. Gre za čudovito in zelo nežno poetično pisanje o zdravljenju, rasti, veri in samopodobi. 'Bloom for yourself' je knjiga za vsako, ki se počuti izgubljeno, depresivno ali nevredno. Je knjiga, ki jo boste lahko brale znova in znova, ki vam bo pomagala razumeti, da ste dovolj in da nikoli niste same.

Knjiga za divjo žensko – Ingrid Divković

Hrvaška pisateljica in avtorica zelo uspešnega bloga Ingrid Divković, je zaslovela z izdajo knjige Vas j**e ego?. Z njo je želela pokazati na močnega sovražnika, gospoda Ega, kot mu pravi sama. Tudi ona je bila nekoč njegova žrtev, zaradi česar se je počutila sama in ujeta, danes pa je močna in svobodna. Ugotovila je namreč, kako ga ozavestiti in se ga rešiti. S knjigo je dvignila kar nekaj prahu, z novo knjižno uspešnico, ki jo je posvetila vsem divjim ženskam, pa ji je znova uspelo prekositi samo sebe. V njej nagovarja vse ženske, jih opogumlja in nagovarja, naj imajo rade same sebe, naj uresničijo svojo svobodo, bodo pogumne, močne in samozavestne ter sprejemajo poraze in zmage. Ingrid na Hrvaškem velja za eno izmed najbolje prodajanih avtoric zadnjih let, vedno bolj priljubljena pa je tudi med slovenskimi bralkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375