Zadovoljna.si
Knjiga - naslovna

Novice

5 knjig, ki jih morate prebrati januarja

J.V.
09. 01. 2022 05.00
0

Če je bila ena izmed vaših novoletnih zaobljub ta, da boste v letu 2022 prebrale več knjig, potem je sedaj pravi čas, da svojo zaobljubo pričnete izpolnjevati. V nadaljevanju razkrivamo pet knjig, ki so odlična izbira za januar!

Najboljše knjige leta 2021
Preberi še
Najboljše knjige leta 2021

Tetovator iz Auschwitza - Heather Morris

Ena najbolj prodajanih knjig 21. stoletja z več kot šestimi milijoni prodanih izvodov, ki je v letu 2019 dobila tudi nadaljevanje, ko je izšla knjiga Cilkina zgodba. Leta 1942 je Lale Sokolov prispel v Auschwitz-Birkenau. Dobil je nalogo tetoviranja zapornikov, ki so bili označeni za preživetje – z neizbrisnim črnilom je vrisal številke v roke sožrtev, da bi ustvaril tisto, kar bo postalo eden najmočnejših simbolov holokavsta. Mlado dekle je čakalo v vrsti za tetoviranje, prestrašeno in tresoč se. Za Laleja je bila to ljubezen na prvi pogled. In bil je odločen, da ne bo preživel le on, ampak tudi Gita. Tako se začne ena najbolj pogumnih in nepozabnih človeških zgodb o holokavstu: ljubezenska zgodba tetovatorja iz Auschwitza.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brez nje - Lisa Jewell

Svetovna uspešnica, ki ima na Amazonu že več kot 35.000 komentarjev in vas bo navdušila s hitrim tempom, številnimi preobrati in koncem, ki vas bo šokiral. Glavna junakinja zgodbe je Laurel, ki je pred desetimi leti izgubila svojo popolno hči Ellie. Ta je izginila brez sledi, Laurel pa se sedaj trudi nazaj sestaviti svoje življenje. V kavarni spozna šarmantnega Floyda Dunna in se z njim zaplete v romanco. In še preden se zave, jo Floyd predstavi svoji hčerki Poppy, ki je kopija izginule Ellie. Laurel začnejo znova mučiti neodgovorjena vprašanja, ki se jih je tako močno trudila pozabiti. Kam je izginila Ellie? Je res pobegnila od doma, kot so že od začetka sumili policisti, ali pa se je zgodilo kaj bolj zloveščega? Roman vas bo držal na robu sedeža do zadnje strani, konec pa vas bo pustil brez besed. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Izbor urednice: 5 najboljših knjig letošnjega leta
Preberi še
Izbor urednice: 5 najboljših knjig letošnjega leta

Sanatorij - Sarah Pearse

Svetovna uspešnica, ki jo je v svoj knjižni klub vključila tudi igralka Reese Witherspoon, je bila ena izmed najbolj opevanih knjig lanskega leta. In če je še niste prebrali, je sedaj pravi čas, da se pridružite evforiji, ki jo je roman povzročil med ljubitelji knjig. Čudovit, srhljiv hotel v švicarskih Alpah, ki je bil pred kratkim preurejen iz zapuščenega sanatorija, je zadnje mesto, kjer si želi biti detektivka Elin Warner. Toda njen odtujeni brat jo je povabil tja na svojo zaročno zabavo in ne preostane ji drugega, kot da sprejme. Ko prispe tja sredi grozeče nevihte, se Elin takoj počuti neprijetno in nervozno. In stvari se le še poslabšajo, ko se naslednje jutro zbudijo in ugotovijo, da je bratova zaročenka pogrešana. Ker je dostop do hotela prekinjen, začne goste prevzemati panika. Toda to je šele prvo izginotje. Vsi so v nevarnosti in vsak je lahko naslednji ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Virus - Tadej Golob

Virus je četrti del iz serije o inšpektorju Tarasu Birsi, s katero zadnjih nekaj let navdušuje pisatelj Tadej Golob. Kriminalka v ospredje tokrat postavi serijskega morilca, zgodba pa se odvija v različnih krajih po Sloveniji. V kleti dolenjske zidanice najdejo v cvičku plavajoče truplo in primer prevzame Taras s svojo ekipo. Med preiskavo pa virus oplazi tudi Birsovo ekipo, ki mora v karanteno. Zločini pa ne mirujejo, saj se kot virus razširijo po različnih koncih Slovenije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

The song of Achilles - Madeline Miller

Pesem Ahila je roman ameriške pisateljice Madeline Miller iz leta 2011, njegova priljubljenost pa je v letu 2021 dosegla vrhunec. Zgodba je postavljena v grško junaško dobo in je priredba Homerjeve Ilijade, kot je povedana z vidika Patrokla. Ahil, najboljši od vseh Grkov, sin okrutne morske boginje Tetide in legendarnega kralja Peleja, je močan, hiter in lep, neustavljiv vsem, ki ga srečajo. Patroclus je neroden mlad princ, izgnan iz domovine po šokantnem nasilnem dejanju. Po naključju združena stkata neločljivo vez, čeprav tvegata jezo bogov. Kentaver Chiron jih usposobi za veščine vojne in medicine, a ko pride vest, da je bila Helena iz Šparte ugrabljena, so vsi heroji Grčije pozvani, da v njenem imenu oblegajo Trojo. Zapeljan z obljubo veličastne usode, se Ahil pridruži in razpet med ljubeznijo ter strahom za svojega prijatelja, Patroklu sledi. Ne vedo, da bo kruta usoda oba preizkusila kot še nikoli in zahtevala strašno žrtvovanje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375