Zadovoljna.si
Branje knjige

Novice

5 knjig za lepše jesenske večere

J.V.
14. 09. 2019 09.57
0

Medtem ko večere preživljate zavite v odejo s skodelico vašega najljubšega toplega napitka in zrete skozi okno, smo za vas pripravili nekaj idej za knjige, zaradi katerih bodo jesenski večeri še lepši. Med knjigami, ki vam jih priporočamo, so tako božična romanca, družinska drama kot tudi napeta kriminalka, ki je ne boste mogle odložiti. Prepričani smo, da boste med predlogi našle popolno knjigo zase!

Let it snow – John Green, Maureen Johnson in Lauren Myracle

Če vam branje v angleščini ne povzroča večjih preglavic, potem je knjižna uspešnica Let it snow popolna izbira za predpraznične dni. Gre za knjižno uspešnico, v kateri so avtorji združili tri samostojne zgodbe, ki se med seboj prepletajo in so polne romantike in čustev. V knjigi nastopajo trije najstniki iz mesta Gracetown, ki ga med božičnimi prazniki zajame huda snežna nevihta in sproži vrsto romantičnih dogodkov.

Snežak – Jo Nesbo

Napeta kriminalka, ki je ne boste mogli odložiti vse do zadnje strani in v kateri višji inšpektor Harry Hole prejme anonimno pismo, ki ga je podpisal Snežak. V Oslu družina skozi okno začudeno opazuje snežaka na njihovem dvorišču, ki ga niso postavili oni. Med opazovanjem sin spozna, da je videti kot da črne oči snežaka strmijo v okno. Iste noči se ženska opoteka po zapadlem snegu in ve, da teče za svoje življenje, a ne ve, kaj jo zasleduje. Snežak je nova knjižna mojstrovina enega najboljših piscev kriminalk na svetu. Nanizana je izredno skrbno, ponekod igrivo, drugje srhljivo, ves čas pa nadvse berljivo.

Branje knjige
Branje knjigeFOTO: Thinkstock

Trilogija Ta moški – Jodi Ellen Malpas

Za vse, ki si želite letošnje praznične dni začiniti s ščepcem romantike in erotike je trilogija avtorice Jodi Ellen Malpas prava izbira. V njej spoznamo mlado notranjo oblikovalko Avo O'Shea, ki se ji ne sanja, kaj jo čaka v razkošnem podeželskem hotelu na obrobju Londona. Ava pričakuje dolgočasnega in ostarelega bogataša, tam pa jo pričaka osupljivo čedni plejboj Jesse Ward, s katerim se spusti v vročo romanco. Jodi Ellen Malpas je s spretno napisano erotično zgodbo uspel skok na sam vrh lestvic najbolje prodajanih knjig. Ta moški je knjižna uspešnica, ki jo upravičeno primerjajo z uspešnico Petdeset odtenkov sive in je bralce tako prevzela, da se je avtorica odločila napisati še dve knjigi, v katerih se zgodba o Avi in Jesseju nadaljuje.

Naučite se živeti – Mats in Susan Billmar

Prihod novega leta je kot nalašč za spremembe v življenju in nove začetke in knjižna uspešnica Naučite si živeti, pod katero sta se podpisala Mats in Susan Billmar, je navdih, ki ste ga iskali. Ali tudi vi sodite med tiste, ki stvari prelagajo na jutri, naslednji teden ali mesec? Niste zadovoljni s svojim trenutnim življenjem in hrepenite po spremembah? S pomočjo metod, ki jih v knjigi opisujeta, boste sedaj svoje življenje lahko spremenili v bolj mirno, srečno in harmonično. To prodorno delo z nasveti in navdihi, ki spreminjajo življenja številnih ljudi, so že izdali v številnih državah sveta.

Čakam te – Jennifer L. Armentrout

Ljubezenska zgodba govori o 19-letni Avery, ki se je preselila več tisoč kilometrov od doma, da bi bolečo preteklost pustila za seboj in v življenju obrnila nov list. Avery se vpiše na univerzo in se trudi ostati neopazna. Vse dokler se med zamujanjem na predavanje ne zaleti v postavnega Camerona, ki za vedno spremeni njeno življenje. Čeprav se privlačnosti med njima sprva upira, pa je Cameron odločen, da osvoji njeno srce.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375