Zadovoljna.si
Ženska bere knjige-2

Novice

5 top romanov, ki jih ne boste mogle odložiti

J.V.
01. 10. 2020 07.54
0

Če sodite med ljubiteljice knjig, potem ste zagotovo ves čas na lovu za novimi idejami, katero knjigo naslednjo vzeti v roke. Kar roke na srce ni vedno najlažje. Dobrih knjig je malo morje in včasih se je nemogoče odločiti. Da bo izbira malo lažja, v nadaljevanju razkrivamo 5 top knjig, ki so postale svetovne uspešnice in jih ne boste mogle odložiti.

Prikriti plameni – Celeste Ng

Svetovna knjižna uspešnica, ki jo je v svoj knjižni klub uvrstila tudi igralka Reese Witherspoon. To pa še ni vse, nad njo je bila tako navdušena, da je zgodbo spremenila v scenarij in po njej posnela televizijsko serijo. Tisti, ki so jo že prebrali, pravijo, da so to naredili na mah in da jih je zgodba že po prvi strani posrkala vase. Avtorica opisuje življenje v bogati ameriški soseski, kjer v eni od ličnih hiš z negovano trato živi tudi družina Elene Richardson. Ko se mednje vseli samohranilka Mia, se hitro zamajejo temelji družinskega ravnovesja. Elena in Mia sta si namreč zelo različni in medtem ko prvo v življenju že od nekdaj vodijo pravila, pa Mia sledi svojemu srcu in strasti. Njuna edina skupna stvar je dejstvo, da sta obe mami. Nato pa sosesko usodno zaznamuje še odločitev para, da posvoji dojenčico kitajsko-ameriških korenin. 

Tiha pacientka –  A.S.A Harrison

Psihološki triler Tiha pacientka vas bo držal na robu stola vse do zadnje strani. Zgodba se vrti okoli slikarke Alicie Berenson, ki je petkrat ustrelila svojega moža v glavo in od takrat ni spregovorila niti ene same besede. Zdaj je zaprta v psihiatrični bolnišnici, kjer se psihoterapevt Theo Faber odloči, da bo razrešil njeno uganko in našel razlog za njen psihični zlom. Skrivnostno Alicio želi pripraviti k pogovoru in razplesti razloge, zaradi katerih je ustrelila moža. Toda ovinkasta pot ga pelje naravnost v raziskovanje lastnih dejanj – in v iskanje resnice, ki grozi, da ga bo prevzela. 

Then she was gone – Lisa Jewell

Še en napet psihološki triler, ki ga ne boste mogle odložiti. Elie Mack je bila popolna hčerka in učenka, ki so jo oboževali vsi. Le še nekaj dni jo je ločilo do končni izpitov in pričetka poletnih počitnic. Pred njo je bilo še celo življenje. Dokler ni nekega dne izginila. Zdaj njena mama Laurel Mack poskuša nadaljevati svoje življenje. Od izginotja njene hčerke mineva 10 let, 7 let od njene ločitve in nekaj mesecev od odkritja zadnjih sledi v primeru njene hčerke. Ko v kavarni nepričakovano spozna očarljivega moškega, ni nihče bolj presenečen nad tem, ko se njuno spogledovanje razvije v nekaj globljega. Še preden se zave, spozna njegovo 9-letno hčerko Poppy, ki ji vzame sapo. Poppy je namreč izrezana kopija Ellie. Na dan privrejo še neodgovorjena vprašanja in Laurel ponovno priganjajo misli na izginulo hčerko. Kam je šla Ellie? Je res pobegnila od doma, kot že dolgo sumi policija, ali je bilo njeno izginotje bolj zlovešče? Kdo je v resnici Floyd? In zakaj njegova hči Laurel tako močno spominja na lastno pogrešano dekle?

Ženska bere knjige-1
Ženska bere knjige-1FOTO: Dreamstime

Dekle pred njo – J.P. Delaney

Vrhunski triler, ki je osvojil svet, skozi kalejdoskop dvoličnosti, smrti in prevare prepleta dozdevno srečno usodo ene ženske in skrivnostno usodo druge. Knjižna uspešnica, ki bo kmalu upodobljena tudi na filmskem platnu. Če sta vam bili všeč knjigi Dekle na vlaku in Ni je več, potem je Dekle pred njo, vsekakor roman, ki ga morate uvrstiti na svoj knjižni seznam. Ko prejmeta prošnjo, da naredita seznam vseh stvari, ki se jima zdijo nujne za življenje, sta Emma in Jane seveda presenečeni. Prošnja se jima zdi nenavadna, celo vsiljiva – in za ženski, ki odgovorita, so posledice uničujoče. Obe iščeta novo stanovanje in ga odkrijeta na One Folgate Street. Stavba je prava arhitekturna mojstrovina, vendar ima hiša pravila. Skrivnostni arhitekt, ki jo je zasnoval, ohranja popoln nadzor: nobenih knjig, nobenih blazin, nobenih fotografij, navlake in osebnih predmetov. Prostor je namenjen temu, da predrugači stanovalca. Jane po vselitvi hitro izve za prezgodnjo smrt nekdanje najemnice, ki je bila njenih let in podobnega videza. Medtem ko se trudi ločiti resnico od laži, nevede sledi istemu vzorcu, sprejema iste odločitve, srečuje iste ljudi in izkuša isto grozo kot dekle pred njo.

Oči teme – Dean Koontz

Tina Evans že leto dni trpi zaradi tragične smrti sina Dannyja. Toda potem ko se odloči, da je že čas, da končno preboli izgubo in zaživi na novo, se v njenem življenju začno dogajati čudne stvari: nenavadna sporočila v obliki zapisov na tabli v Dannyjevi sobi, računalniški izpisi, ki namigujejo, da njen sin ni mrtev, ter ponavljajoče se sanje, v katerih je Danny še vedno živ in jo roti, naj ga reši. Vsi ti nenavadni dogodki jo popeljejo na strašno popotovanje iz živahnega in bleščečega Las Vegasa v zasneženo gorovje Sierra Nevada, kjer odkrije strašno resnico ... Po več nenavadnih koincidencah, ki kažejo, da je deček živ, začne Tina stvar raziskovati in ugotovi, da njenega sina skrivajo na vojaškem inštitutu, ker se je med taborjenjem, s katerega se ni vrnil domov, okužil z wuhanom-400. Kako je virus prišel na ameriška tla? Z ­znanstvenikom Čen Lijem, ki je prebegnil v ZDA z disketo in vsemi podatki o kitajskem 'popolnem orožju'.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375