Zadovoljna.si
Si svoje poroke ne znaš predstavljati brez najljubšega cvetja? Potem bodi pozorna, kdaj cveti.

Novice

6 korakov do popolnega datuma za poroko

M. A.
14. 02. 2019 07.46
0

Dnevi se daljšajo, temperature se dvigajo, prihaja pomlad in danes je valentinovo, praznik zaljubljenih, ko se številni moški opogumijo in zaprosijo svojo izvoljenko. Če na skrivaj tudi ti pričakuješ, da se bo na tvoji roki kmalu bleščal zaročni prstan, ti mi pomagamo do popolnega datuma za tvoj popolni dan!

Poroka
Poroka FOTO: iStock

Vse od trenutka, ko se boš zaročila, boš morala sprejemati eno odločitev za drugo, prva pa je zagotovo poročni datum. To je tudi ena najpomembnejših odločitev, saj je glede na čas, v katerem bosta dahnila usodni da, odvisno ogromno stvari; od prostora, obleke do poročne zabave, seveda pa je pomembno vedeti tudi, da bodo na voljo vsi tisti, ki si jih na svoj veliki dan želiš ob sebi. Treba se je zavedati, da univerzalnega datuma za poroko ni, kar je sicer mogoče dobro, saj bi bile sicer vse poročne dvorane rezervirane za leta vnaprej, a vendarle boš s koraki, ki sledijo, lažje odkrila, kateri je najboljši datum za vaju.

1. Vreme je pomembno

Slabo vreme ti lahko pokvari že navaden dan, zato si predstavljaj, kako bo, če bo na tvoji poroki močno deževalo ali snežilo. Res je, da vremena za mesece vnaprej ne moremo napovedati, lahko pa predvidevamo. Nabolj priljubljeni meseci za poroko so maj in junij, ko se otopli, in september ter oktober, ko sicer postaja hladneje, a je vreme še vedno večinoma lepo, prav tako pa niso pogosti dopusti (ali bolniške). Če si ena tistih, ki obožuje zimo, se lahko zagotovo poročiš tudi januarja in upaš na zimsko pravljico, a ne pozabi, da lahko ta v resnici s sabo prinese tudi težko dostopnost do poročne dvorane in druge vremenske nevšečnosti. Zagotovo je ena izmed stvari, ki se jih vsaka nevesta najbolj veseli, izbira poročne obleke. Tudi ta je močno odvisna od vremena in temperatur, v katerih se boš poročila, zatorej moraš datum poroke prilagoditi obleki, če si že zdaj odločena, kakšna želiš biti na ta veliki dan.

Si želiš poročno obleko brez rokavov? Potem zimski meseci odpadejo.
Si želiš poročno obleko brez rokavov? Potem zimski meseci odpadejo.FOTO: Thinkstock

2. Ugotovi, kaj si pripravljena žrtvovati

Poroka marsikomu predstavlja najpomembnejši dan v življenju, zato ni čudno, da si želimo, da bi bilo na ta dan vse popolno. Če ne želiš zapraviti premoženja, boš vseeno morala sprejeti določene žrtve, zato se že pred začetkom načrtovanja odloči, čemu si se pripravljena odpovedati in čemu nikakor ne.

10 TOP predlogov za sanjske medene tedne v naši bližini
Preberi še
10 TOP predlogov za sanjske medene tedne v naši bližini

3. Naslikaj si popolno poroko

Sprosti se za trenutek, umiri se od napornega načrtovanja in se preprosto zlekni na kavč, zapri oči in si predstavljaj poročno obleko. Kaj vidiš? Bogato cvetlično kuliso? Peščeno plažo s pripekajočim soncem? Jesensko listje na tleh? Bogato vinsko trto? Omenjene stvari ti že nakazujejo ozek časovni okvir, ki ti je na voljo, če želiš popolno poroko.

Poročni šopki, ki so zaznamovali letošnje poletje
Preberi še
Poročni šopki, ki so zaznamovali letošnje poletje
Meghan Markle je ugotovila, da je popoln datum za poroko s princem Harryjem 19. maj.
Meghan Markle je ugotovila, da je popoln datum za poroko s princem Harryjem 19. maj. FOTO: AP

4. Preveri koledar

Ko sta našla datum, ki vama ustreza, prelistajta koledar. Če je v bližini predvidenega datuma kakšen večji praznik ali pa osebni praznik nekoga, ki vama ogromno pomeni, mogoče kljub veliki želji to ni pravi čas za usodni da. Verjemita, da bi tudi tisti, ki vaju imajo radi, novo leto veliko raje preživeli ob silvestrovanju kot ob rezanju vajine poročne torte.

5. Izberi finaliste

Popolnoma nobenega razloga ni, da se na vrat na nos ’zaletiš’ v en datum. Začni postopoma. Najprej si izberi popoln letni čas za poroko, npr. pomlad. Marca zna biti še precej hladno, aprila po navadi pogosto dežuje, maj pa po navadi postreže s prijetnimi temperaturami. Ti je kateri od možnih datumov posebno blizu? Te spominja na kaj lepega, imata obletnico? Vse to so stvari, ki vama pomagajo pri datumu, ki bo še dodatno pridobil na pomenu vajine poroke.

6. Daj si dovolj časa

Načrtovanje poroke je pogosto izredno stresno (in lahko tudi precej drago), zato si daj dovolj časa, da si na vrat ne nakoplješ še dodatnega stresa. Mogoče si res ugotovila, da je zadnji teden v maju idealen datum za vajino poroko, a če te bo fant zaprosil na valentinovo, ti trije meseci za načrtovanje skorajda zagotovo ne bodo dovolj. Tu spet prideš do tega, kaj si pripravljena žrtvovati: se boš raje poročila npr. septembra ali pa počakala do naslednjega maja?

Si svoje poroke ne znaš predstavljati brez najljubšega cvetja? Potem bodi pozorna, kdaj cveti.
Si svoje poroke ne znaš predstavljati brez najljubšega cvetja? Potem bodi pozorna, kdaj cveti.FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375