Zadovoljna.si
Božič

Novice

6 top idej za praznično vzdušje

V.H.
24. 12. 2023 05.00
0

V tem času, ko smo mogoče še bolj pod stresom, je še kako pomembno, da si doma znamo pričarati praznično vzdušje, ki nam bo vrnilo vedrino, optimizem in upanje, sočasno pa prebudilo najlepše spomine na otroško veselje. Zakaj si ne bi letos pričarali čudovitih trenutkov v zavetju lastnega doma in poskrbeli za ustvarjanje novih, mogoče še lepših trenutkov, ki jih zagotovo ne boste nikoli pozabili.

Vsi potrebujemo malo veselja, nagajivosti in sproščenosti, in ko na to pozabimo, so prazniki odličen opomin, da se ustavimo in se imamo preprosto samo lepo. Da bodo letos prazniki še lepši, smo za vas pripravili nekaj idej, s katerimi boste zagotovo poskrbeli tudi za pravo vzdušje.

Božični filmi na VOYO
Preberi še
Božični filmi na VOYO

Prijetna in sproščujoča glasba

Glasba v nas prebuja najrazličnejše občutke, zato si za praznike sestavite svojo priljubljeno glasbeno lestvico, ki naj vsebuje predvsem pesmi, ki bodo še dodatno spodbudile praznično vzdušje, od klasičnih pa vse do modernih. Pobrskajte malo po spominu in se spomnite tudi tistih, ki ste jih vedno povezovali z najlepšimi dogodki in jim dodajte nove, zaradi katerih bodo letošnji prazniki posebni in nepozabni.

Vse se začne s pravim vzdušjem, za katerega lahko poskrbite sami.
Vse se začne s pravim vzdušjem, za katerega lahko poskrbite sami. FOTO: Dreamstime

Dišeče sveče in eterična olja 

Dišeče svečke in olja so nepogrešljiva izbira, če želite dvigniti razpoloženje in vdihniti malo čarobnosti. V soju sveč naj vas zapelje in omami vonj po cimetu, domačih piškotih, vanilji in čokoladi, jabolčni piti in drugih prazničnih dišavah, ki jih imate radi. Postavite jih v prav posebne božične dekorativne posodice, lončke z zvezdicami, prikupne hišice, da bo vse skupaj resnično delovalo magično.

Praznični videz

Poskrbite, da se boste dobro počutili v svoji koži, zato ob tej priložnosti iz omare potegnite svoja najljubša oblačila, v katerih boste jemali dih zaradi svoje samozavesti in energije. To so lahko topla in mehka oblačila, kot so na primer ohlapni puloverji, pletene obleke, vzorčaste žabe ali svečana glamurozna obleka, ki se bodo lesketali od tisočerih bleščic.

Se spomnite Kevina iz Sam doma? To počne danes
Preberi še
Se spomnite Kevina iz Sam doma? To počne danes

Tople in puhaste blazine

Poiščite v sebi malo nagajivosti in svoj dom opremite z mehkimi in puhastimi blazinami, ki jih lahko krasijo tudi navdihujoči napisi, zvezdice, srčki, vse, kar vam je blizu, in vam izvabi nasmeh na obraz. Sprostite se v njihovem udobju ali si privoščite kakšno lumparijo iz svojega otroštva in z njimi ponagajajte svojim najbližjim, ker ni lepšega, kot občasno obuditi tistega brezskrbnega otroka v sebi.

Zvezdnik brez sramu pokazal čustva kar sredi ulice
Preberi še
Zvezdnik brez sramu pokazal čustva kar sredi ulice

Novoletna smrekica v vaših najljubših barvah

Navdušujejo smreke v beli barvi ali zelene, ki so zasnežene, saj se odlično podajo k minimalističnemu videzu, ki je še vedno eden od trendov, ki so v ospredju tudi letos. Belo smreko lahko kombinirate s klasično modrimi ali rožnatimi okraski, a še vedno lahko pustite prosto pot svoji domišljiji, saj se k beli smreki podajo pravzaprav vse barve. 

Če si želite resnično nekaj posebnega, si lahko omislite celo smrekico v pink izvedbi, ki bo zagotovo vzbudila pozornost, tako ali drugače, ali pa vnesete malo sodobnosti z izdelki, ki samo posnemajo obliko smreke, in so na primer narejeni iz lesa ali drugih materialov. Za nostalgične duše in vse tiste, ki prisegate na klasiko, pa je eden od večnih trendov zelena smreka, po možnosti naravna, ki jo krasijo rdeči – zlati okraski. Za piko na i bodo poskrbele lučke, še posebej zdaj, ko so na voljo že pametne, ki jih lahko po želji spreminjate v poljubne barve in odseve.

Podarite sebi in bližnjim čudovite praznike.
Podarite sebi in bližnjim čudovite praznike.FOTO: Dreamstime

Skrbno zavita darila 

Včasih je darilo še lepše podariti, kot ga dobiti, zato podarite darilo osebne vrednosti, kar pomeni, da ste ga izbirali z vso skrbnostjo in ljubeznijo do ljubljenih, ki jim je darilo namenjeno. Zavijte ga v okrasni papir, okrasite s kakšno pentljo ali zvončkom in ga postavite pod svojo novoletno smrečico. Že samo pogled na darila vas bo razveselil, medtem ko darila že sama bo sebi vzbujajo pričakovanje in nepopisno veselje, tako za vas kot vaše najbližje. Odvijanje daril je prav gotovo eden od najlepših običajev.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Nikar ne pozabite na skrbno zavita božična darila!
Nikar ne pozabite na skrbno zavita božična darila!FOTO: Dreamstime
Tako je danes videti Kevinova mama iz filma 'Sam doma'
Preberi še
Tako je danes videti Kevinova mama iz filma 'Sam doma'
Za gledanje božičnih filmov vam plačajo 2300 evrov, bi se prijavili?
Preberi še
Za gledanje božičnih filmov vam plačajo 2300 evrov, bi se prijavili?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375