Zadovoljna.si
Andrea Bocelli

Novice

Andrea Bocelli se po štirih letih vrača pred slovensko občinstvo

S.B.
06. 02. 2020 13.41
0

Priljubljeni italijanski crossover tenorist in kantavtor Andrea Bocelli bo v ljubljanskih Stožicah spomladi predstavil svoj zadnji album, ki nosi naslov »Si«. Za vse ljubitelje klasične glasbe bo ta marčevski večer prava glasbena poslastica.

Andrea Bocelli se je rodil v Toskani, odraščal pa je v manjšem mestu poleg Pize. Na svetovno glasbeno sceno je prodrl leta 1994, ko je s skladbo »Il Mare Calmo della Sera« zmagal na festivalu v San Remu. Na Hollywoodski aleji slavnih ima postavljeno tudi svojo zvezdo, v svoji karieri v živo pa je nastopil že pred tremi predsedniki Združenih držav Amerike, tremi papeži in raznimi kraljevimi družinami po celem svetu. Pel je tudi na drugi poroki in pogrebu svojega prijatelja in vzornika, pokojnega  Pavarottija. Izkazal se je tudi kot izvrsten tekstopisec in glasbeni producent.

Koncerti spektakel Andrea Bocellija pa se bo odvijal na predvečer dneva žena, natančneje 7. marca zvečer, v ljubljanskih Stožicah. Njegove mojstrske izvedbe bosta spremljala simfonični orkester SNG Maribor in mariborski koncertni zbor. Na koncertu bo karizmatični italijanski tenorist s presenetljivo širokim glasbenim razponom predstavil svoj zadnji album »Si«, na katerem med drugim najdemo tudi duete z Edom Sheeranom, Duo Lipo, Joshem Grobanom, Aido Garifullino in precej čustven duet s sinom Matteom.

Andrea Bocelli.
Andrea Bocelli.FOTO: Profimedia

Simfonični orkester SNG Maribor je vrhunski instrumentalni sestav z dolgo tradicijo in je že od leta 1919 del Opere SNG Maribor. Poleg njih bo na odru tudi Mariborski koncertni zbor, ki ga sestavljajo izkušeni pevci iz vse Slovenije. Občinstvo v Stožicah bo lahko uživalo ne le v Bocellijevem izjemnem vokalu, ampak tudi v glasbi, ki jo bodo izvajali vrhunski slovenski instrumentalisti in pevci.

Andrea Bocellija mnogim glasbenim navdušencem predstavlja glas novega tisočletja in pogosto rad ponavlja besede Mladega princa: Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. Če pa boste želeli slišati, pa ta večer zagotovo ne boste izpustili tega spektakularnega dogodka.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375