Zadovoljna.si
Črni petek

Novice

Črni petek – kako se pripraviti na nakupovalno mrzlico?

Zadovoljna.si
17. 11. 2023 05.00
0

Črni petek oz. 'Black Friday' se že nezadržno bliža. Znižanja so se že začela in brez dvoma je skrajni čas, da se tudi vi pripravite na nakupovalno mrzlico in kar se da dobro izkoristite popuste!

Črni petek se bo letos zgodil 24. novembra, sledi pa mu tako imenovani 'Cyber Monday', ki bo letos padel na 25. november.

Kako se pripraviti na črni petek?

Razmislite o prednostnih izdelkih

Pripravite si seznam izdelkov, ki jih resnično potrebujete oz. želite. Prednostno razvrstite, kaj je ključnega pomena, in se osredotočite na te izdelke. To bo pomagalo preprečiti pretirane nakupe in ohraniti fokus.

Rezervni načrt

Če želenega izdelka ne najdete ali če je že razprodan, imejte pripravljeno alternativo oz. rezervni načrt. Lahko preverite druge trgovce, ali pa se odločite za nakup podobnega izdelka.

'Black Friday' bo letos na ta dan
Preberi še
'Black Friday' bo letos na ta dan

Preučite cenovne trende

Ne odločajte se le na podlagi popustov. Včasih so ponudbe na črni petek privlačne, vendar so lahko cene izdelkov predhodno dvignjene, da se zdi popust večji, kot dejansko je. Raziskujte cene izdelkov vnaprej, da boste lahko ugotovili, ali je popust resnično dober.

Nakupovanje na črni petek – nakupovalna mrzlica!
Nakupovanje na črni petek – nakupovalna mrzlica!FOTO: Shutterstock

Določite si proračun

Določite si proračun in se držite zastavljenega. Mamljive ponudbe lahko hitro vodijo v nepotreben nakup, zato bodite osredotočene na svoje potrebe.

Vzemite si čas

Črni petek je znan po gneči, tako v fizičnih trgovinah kot na spletu. Pripravite se na to, da boste porabili več časa kot običajno. Če imate možnost, si vzemite dopust ali načrtujte nakupovalni čas tako, da bo za vas manj obremenjujoč.

Prazniki 2024: koliko dela prostih dni nas čaka?
Preberi še
Prazniki 2024: koliko dela prostih dni nas čaka?

Spletno nakupovanje

Če se odločite za spletno nakupovanje, poskrbite, da je vaša internetna povezava varna. Preverite, ali je spletno mesto zaupanja vredno in varno. Shranite pomembne informacije o nakupu, kot so številke sledenja, potrdila o nakupu in garancije.

Preverite pogoje vračila

Pred nakupom se pozanimajte o politiki vračila in garanciji izdelkov. To je še posebej pomembno pri nakupovanju ob črnem petku, saj se lahko zgodi, da se pozneje premislite glede svojih odločitev.

Prižig lučk: kdaj se po Sloveniji prižgejo letos?
Preberi še
Prižig lučk: kdaj se po Sloveniji prižgejo letos?

S pravo pripravo in osredotočenostjo lahko izkoristite prednosti črnega petka in uživate v nakupovalnih ugodnostih, hkrati pa ostanete pametni in zvesti svojemu proračunu. Pomembno je ohraniti ravnovesje med uživanjem v popustih in racionalnim nakupovanjem.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Ste pripravljene na črni petek?
Ste pripravljene na črni petek?FOTO: Dreamestime
Slovenska vplivneža sta v pričakovanju
Preberi še
Slovenska vplivneža sta v pričakovanju
Magnifico razkril, zakaj mu pravijo Zlata copata Kosez
Preberi še
Magnifico razkril, zakaj mu pravijo Zlata copata Kosez

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 629