Zadovoljna.si
Bohem

Novice

Bohem se vračajo, čeprav niso nikoli zares odšli

N. Č.
08. 06. 2023 09.22
0

Skupina Bohem je stalnica slovenskega glasbenega rock prostora že skoraj 20 let, zdaj, po daljšem glasbenem premoru, pa predstavljajo že osmi singel z naslovom Pesem ptic selivk.

Glasbena skupina Bohem je nase opozorila že leta 2004 s predstavitvijo debitantskega albuma Življenje ni zločin, ki so ga 26. januarja izdali pri založbi Melopoja. Širšo javnost so sprva prepričali s singlom Kraljica sanj, ki so ga zapeli skupaj s pop pevko Laro Baruca, z albuma je pozneje postopoma izšlo še pet singlov, najuspešnejši pa je bil tisti z naslovom On je jaz. Videospot za omenjeni singel je režiral Jure Matjažič, videospot pesmi 9. junij pa je režiral svetovno znani režiser Mitja Okorn

Blaž Učakar (Čedahuči): Vse v mojem življenju se pretvori v glasbo
Preberi še
Blaž Učakar (Čedahuči): Vse v mojem življenju se pretvori v glasbo

Oboževalci omenjene rock skupine so že komaj čakali izid dolgo in težko pričakovanega albuma, zadnji, z naslovom Na drugem bregu, je namreč izšel skoraj desetletje nazaj. Najnovejši album z naslovom Proti toku je prava protiutež vsemu, kar je šlo zadnja leta v svetu narobe. Na njem se je skupina Bohem povsem razgalila, pokazali so svojo najnežnejšo plat in zapeljali svoje glasbeno potovanje od razvrata do ljubezni.

Njihov osmi singel z naslovom Pesem ptic selivk, ki ga najdemo na albumu Proti toku, ne govori zgolj o menjavi letnih časov in potovanju ptic, temveč tudi o potovanju glasbene skupine Bohem in njenih članov. Z glasbo v slogu 60. let in spremljajočo video podobo nas popeljejo v čaroben čas, poln neverjetne glasbe, mode in spominov, ki bodo z nami ostali za vedno.

Skupina Bohem
Skupina BohemFOTO: PR BAJTA

Pod režisersko taktirko Dejana Baboska so posneli videospot, ki gledalca popelje v čas mladosti in nedolžnosti. Videospot, ki je bil posnet v okolici grada Dvor na Gorenjskem, je lep poklon preteklosti, a hkrati se lepo poveže s sedanjostjo. 

"Vedno želimo, da je nova pesem sveža in izvirna. Vsak naš izdelek mora nositi svoj pečat in svojo zgodbo, ob tem pa ne sme tekmovati z našim preteklim delom v smislu kopiranja in ponavljanja," povedo člani skupine Bohem, ki ne skrivajo, da je bilo včasih glasbo ustvarjati popolnoma drugače. 

"Glasbo smo včasih ustvarjali zase. Takrat se nismo obremenjevali s stilom svetovnih uspešnic. Skladbam smo dali čas, da so dozorele. Preteklosti ne moreš spremeniti in je tudi ne bi spreminjali, ker so bili tisti časi za nas kot glasbenike lepši in manj obremenjujoči. Sedaj se v glasbi vse vrti okoli vsega ostalega in najmanj okoli glasbe. Zdi se nam, da ne nastajajo več pesmi, ki bi bile večne. Na radijskih postajah se procentualno vrti zelo malo slovenske glasbe in skoraj vse, kar nastaja v današnjih časih, se zgodi ekstremno hitro," še dodajo in zaključijo: "Ne glede na vse, kar se trenutno dogaja, pa je glasba še vedno čudovita in mi se bomo z veliko mero ljubezni in entuziazma še naprej trudili, izvajali in ustvarjali melodije za vas in nas."

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Glasbena skupina Bohem
Glasbena skupina BohemFOTO: PR BAJTA
Glasbena skupina Bohem
Glasbena skupina BohemFOTO: PR BAJTA
Znani Slovenec bo kmalu postal očka
Preberi še
Znani Slovenec bo kmalu postal očka

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375