Zadovoljna.si
Par zajtrkuje na počitnicah - 4

Novice

Božanski zajtrk, zaradi katerega boste z veseljem vstali iz postelje!

J.V.
04. 07. 2016 09.08
0

Ko smo na počitnicah, na morju, se končno lahko posvetimo tistemu, kar imamo radi. Končno lahko poskrbimo zase in se razvajamo na različne načine. In eden izmed načinov, da sami sebi sporočimo, da se imamo radi, je tudi, da si privoščimo okusen zajtrk, kosilo ali večerjo, ob katerem lahko v miru uživamo. In tako je tudi prav. Počitnice smo si zaslužili in naj bo to čas, ko pozabimo na vsakodnevne skrbi, se predamo morskim užitkom, druženju z našo boljšo polovico in brbončice razvajamo z okusno hrano.

Par zajtrkuje na počitnicah - 3
Par zajtrkuje na počitnicah - 3FOTO: Thinkstock

Jutra na morju so resnično nekaj posebnega. Temperature še niso previsoke, morje je mirno, edini zvok, ki ga slišimo, je petje galebov, miza pa se šibi pod dobrotami, ki smo jih pripravili za zajtrk. Zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjaj kot berač, pravi ljudska modrost, in še kako drži. Če ste navajeni delovni dan začeti s hitrimi prigrizki, najrazličnejšimi tablicami, napitki ali le z enim sadežem, ki ga na hitro stlačite v usta, saj se vam zjutraj vedno mudi, si na dopustu vzemite čas in uživajte v hrani.

Če pripravljate razkošen počitniški zajtrk, potem na mizi nikakor ne smejo manjkati svež kruh, namaz, s katerim bo vaš kruhek sočen kot še nikoli, marmelada, rogljički in ostale dobrote, ki bodo vaše jutro naredile še lepše. Če vas skrbi, da tam, kjer boste počitnikovali, ne bodo imeli stvari, ki jih imate najraje, jih vzemite s seboj. In ker zajtrk ni popoln brez Rama z maslom, temu namazu že danes rezervirajte prostor v vaši hladilni torbi, mi pa vam ponujamo nekaj receptov, s katerimi bo zajtrk v dvoje na morju še bolj romantičen.

Toast s srčkom
Toast s srčkom FOTO: iStockphoto

Romantičen zajtrk

Sestavine:
• 4 rezine slanine
• 2 rezini toasta
• 2 jajci
• ščepec soli
• 2 žlici Rama z maslom

Priprava: V ponvi segrejete žlico Rama z maslom, na katerem hrustljavo popecite slanino, da se skrči in porjavi. Popraženo slanino preložite na dva krožnika. V skledico ubijte dve jajci, ju rahlo posolite in z vilico dobro razžvrkljate. Iz rezin toasta z modelčkom izrežite srčka. Ponev obrišite s papirnato brisačko in ponovno pristavite na kuhalnik. Dodajte še eno žlico Rama z maslom in počakajte, da se raztopi. V ponev položite rezini toasta in v vsako odprtinico vlijte polovico razžvrkljanega jajca. Počakajte, da jajce zakrkne, nato pa toast z lopatico previdno obrnite in popecite še na drugi strani. Pripravljena toasta preložite na servirna krožnika in postrezite.

 

Srčaste palačinke
Srčaste palačinkeFOTO: Profimedia

Srčaste palačinke

Sestavine:
• 20 g Rama z maslom (+ dodatno Rama z maslom za namastitev modelčkov)
• 70 g moke
• ¾ žličke sode bikarbone
• ščepec soli
• žlica in pol sladkorja
• jajce
• 120 ml pinjenca

• 3 žlice javorjevega sirupa
• pest malin

Priprava: Na kuhalnik pristavite manjšo kozico z 20 g Rama z maslom in jo na nizki temperaturi počasi stopite. Kozico s stopljeno Rama z maslom odstavite. V skledi zmešajte moko, sodo bikarbono, sladkor in sol. V drugi skledi z ročno metlico stepite jajca in med mešanjem počasi prilivajte pinjenec in Rama z maslom. V sredini suhih sestavin naredite jamico, v katero vlijte jajčno zmes. Mešajte toliko časa, da dobite enotno testo brez grudic. Testo pustite počivati 30 minut. Na kuhalnik pristavite ponev in jo dobro segrejte. Notranjost modelčkov dobro namastite z Rama z maslom. Po namaščeni ponvi razporedite modelčke za srčaste palačinke. V modelčke vlijte testo, ki se po približno 3 minutah zlato rjavo zapeče, na zgornji strani pa se začnejo pojavljati mehurčki. Modelčke odstranite in palačinke previdno obrnite s pomočjo lopatke. Palačinke zapecite še na drugi strani, kar traja približno 2 minuti. Ko spečete vse palačinke, jih servirajte na krožnike, prelijte z javorjevim sirupom, potresite z malinami in postrezite.

Okusna zveza

Nepogrešljiva sestavina romantičnega zajtrka je Rama z maslom, ki bo v edinstveni kombinaciji kakovostnih rastlinskih maščob in maslenega okusa navdušila vse ljubitelje masla in margarine. Je odličen mešani namaz z 22 % masla, ki vsebuje 70 % rastlinske in mlečne maščobe. Združuje najboljše, kar ponuja Rama, in tisto, kar imamo radi pri maslu. Je mehak, kremast namaz odličnega okusa, ki ga zlahka namažete na kos kruha, svežo žemljico ali rogljiček, takoj ko ga vzamete iz hladilnika. Odličen je kot dodatek vsem mesnim, ribjim ali zelenjavnim jedem. Lahko pa poiščete svojo kombinacijo okusov in priložnosti. Svojim brbončicam to poletje privoščite nekaj zares okusnega.

Sponzorirana vsebina

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646