Zadovoljna.si
Branko Đurić - Đuro

Novice

Usoden dan, ki je zavil nekdanjo Jugoslavijo v črnino

Zadovoljna.si
03. 10. 2023 05.00
0

Branko Đurić Đuro, multitalentirani umetnik, ki ga poznamo kot igralca, režiserja in frontmana skupine Bombaj štampa, je nedavno na družbenih omrežjih delil ganljive besede, posvečene svojemu pokojnemu prijatelju in sodelavcu Draženu Ričlu.

Dražen Ričl, znan tudi kot Zijo in Para, je bil ustanovitelj skupine Crvena Jabuka ter legendarni pevec, ki je s svojo glasbo osvojil srca mnogih. Bil je tudi soustvarjalec gibanja Novi primitivizem, leta 1984 pa je igral v kultni humoristični seriji 'Top lista nadrealistov', ki še danes navdušuje gledalce na YouTubu in pridobiva nove oboževalce med mlajšimi generacijami.

Tragična nesreča

37 let nazaj je tragična nesreča, ki jo je doživela skupina Crvena Jabuka, globoko zarezala v spomin njihovih oboževalcev in v zgodovino glasbene scene nekdanje Jugoslavije. 

1. oktobra 1986 so bili člani skupine na poti v Mostar, polni upanja in navdušenja, da bodo svojo glasbo delili s svojo zvesto publiko, toda usoda je imela drugačne načrte ... Baskitarist Aljoša Buh je izgubil življenje že na kraju nesreče, Dražen Ričl, frontman skupine, pa je utrpel hude poškodbe, ki so na žalost privedle do njegove smrti. 

Tako je videti sin Branka Đurića - Đura, ki ga ima iz prvega zakona
Preberi še
Tako je videti sin Branka Đurića - Đura, ki ga ima iz prvega zakona

Igralec in režiser Branko Đurić Đuro vsako leto z objavo na družbenih omrežjih obudi spomin na ta usoden dan, ki je zavil nekdanjo Jugoslavijo v črnino. "Še vedno si tu, globoko pod kožo. 37 let, odkar je odšel najboljši izmed nas," je zapisal pod prikupno črno-belo fotografijo

Branko Đurić Đuro in Dražen Ričl sta bila namreč dobra prijatelja, sodelovala pa sta tudi pri že omenjeni Top listi nadrealista. 

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Toše Proeski: Bila je ljubezen njegovega življenja
Preberi še
Toše Proeski: Bila je ljubezen njegovega življenja
8 let po njegovi tragični smrti objavili še nikoli viden posnetek
Preberi še
8 let po njegovi tragični smrti objavili še nikoli viden posnetek

Vir: tportal.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493