Zadovoljna.si
Carla Bruni

Novice

'Če ne bi redno hodila na mamografijo, danes ne bi imela leve dojke'

E.R.
16. 10. 2023 05.00
0

Nekdanja francoska prva dama Carla Bruni je razkrila, da je bila leta 2019 diagnosticirana z rakom dojke. Po njenih besedah so jo pred mastektomijo rešile samo redne mamografije.

Rožnati oktober je mednarodni mesec ozaveščanja o raku dojk, enem najpogostejših rakov pri ženskah v Sloveniji, v sklopu kampanje pa se je o njem odločila spregovoriti tudi Carla Bruni.

Nekdanja francoska prva dama  je v eni najnovejših objav na Instagramu razkrila, da so ji leta 2019 odkrili raka na dojki, obenem pa je svoje sledilce pozvala, naj hodijo na redne mamografije, tako, kot je to storila ona. Pripisala je, da ji je to pomagalo preprečiti izvedbo mastektomije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brunijeva je delila videoposnetek, na katerem drži vrsto plakatov, ki pripovedujejo zgodbo o njeni borbi z rakom dojke v francoščini, nato še sliko z angleškim besedilom  in zatem še sliko s francoskim besedilom.

"Imela sem srečo: moj rak še ni bil agresiven," se glasi del angleškega prevoda. "Zakaj ni bil agresiven? Ker ni imel časa postati agresiven."

Alkohol in lepotni posegi so pustili posledice na obrazu bivše prve dame
Preberi še
Alkohol in lepotni posegi so pustili posledice na obrazu bivše prve dame

Carla je dejala, da je bila zelo striktna glede letnih mamografij, ki jih je opravljala vsa leta na enak datum: "Če ne bi naredila enega vsako leto, danes ne bi imela leve dojke," je zapisala.

Nadalje je pojasnila, da je zelo dolgo oklevala z razkritjem svoje diagnoze, vendar se je za to naposled le odločila, saj je lahko le na tak način ženskam posredovala naslednje ključno sporočilo: "Naredite mamografijo. Vaša življenja so odvisna od tega." 

Več o raku dojk in mamografiji pa si lahko preberete tudi na portalu Vizita.si v spodnjih člankih:

Veste vse o raku dojke?
Preberi še
Veste vse o raku dojke?
Kaj morate vedeti o mamografiji?
Preberi še
Kaj morate vedeti o mamografiji?
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.vanityfair.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395