Zadovoljna.si
Velux zunanje rolete za strešna okna

Novice

/ Oglas

Če vam je poleti rado vroče, na strešna okna namestite te izdelke

PR
17. 06. 2024 05.00
0

Vremenoslovci tudi za letos napovedujejo vroče poletje. Pravočasno se pripravite nanj.

Zaradi visokih temperatur se lahko naš dom spremeni v prostor, kjer je neprijetno bivati, delati ali počivati. Za to najpogosteje krivimo strešna okna, skozi katera vdira toplota, saj velikokrat pozabimo na njihovo zunanjo zaščito. Svetujemo vam, da letos pravočasno poskrbite za najboljšo obrambo pred žgočim soncem v svoji mansardi ter se izognete visokim računom za elektriko.

Velux zunanje rolete za strešna okna
Velux zunanje rolete za strešna oknaFOTO: Arhiv naročnika

Temperaturo v sobi lahko znižate tudi za več kot 5 C

Izdelki za zunanjo zaščito strešnih oken so zasnovani tako, da blokirajo sončne žarke, še preden ti pridejo do oken, zaradi česar učinkovito znižujejo notranjo temperaturo in ohranjajo dom prijeten za bivanje. Z zunanjimi roletami za strešna okna VELUX lahko v sobi poleti znižate notranjo temperaturo za do 5,2 C* in izboljšate toplotno izolacijo vašega strešnega okna za do 17 %. S tem boste zagotovili, da bo vaš dom ostal pomirjujoča oaza, v kateri bo prijetno delati in počivati. 

Kako znižati račune za elektriko?

Zaradi robustnega aluminijastega ščita zunanje rolete VELUX zdržijo v vseh vremenskih razmerah, tudi bolj ekstremnih, in dodatno ščitijo pred vlomi. Prav tako zmanjšujejo hrup dežja ob poletih nevihtah za do 7 dB in tako zagotavljajo popoln počitek, kadarkoli ga potrebujete. 

Velux zunanje rolete za strešna okna
Velux zunanje rolete za strešna oknaFOTO: Arhiv naročnika

Poleg vsega naštetega pa znižujejo tudi račune za elektriko, saj se zaradi zunanjih rolet poleti začnemo bistveno manj zanašati na klimatsko napravo in pozimi na gretje. K dodatnim prihrankom pripomore tudi sistem VELUX ACTIVE with NETATMO, ki samodejno spremlja kakovost zraka in temperaturo ter ohranja notranjo klimo svežo in zdravo. Rešitev za pametni dom je zasnovana tako, da samodejno prilagaja količino dnevne svetlobe in svežega zraka v vašem domu. Senzor notranje klime meri temperaturo, vlažnost in kakovost zraka (ravni CO2) v prostoru ter odpira ali zapira okna, notranja senčila ali zunanje rolete ter tako zagotavlja optimalno notranjo klimo.

Zunanje rolete lahko namestite, ko so strešna okna že vgrajena

Eden od pogostih pomislekov pri nakupu rolet in senčil je zahtevnost montaže, vendar je ta popolnoma odveč, saj je postopek v resnici enostaven, če ga zaupate izkušenim monterjem. V podjetju VELUX vam bodo z veseljem svetovali in priporočili primerne strokovnjake. Zunanje rolete je sicer mogoče namestiti tudi po tem, ko so vaša strešna okna že vgrajena. 

Velux zunanje rolete za strešna okna
Velux zunanje rolete za strešna oknaFOTO: Arhiv naročnika

Pravočasno poskrbite za svoje udobje 

Kako vroče je lahko v našem domu, se pogosto zavemo šele takrat, ko nas zadene prvi poletni vročinski val. Velikokrat je to že prepozno, saj se v trgovinah gnete ljudi, ki prav tako rešujejo situacijo doma, zato pa so tudi urniki monterjev popolnoma zasedeni. Da ne boste poleti v svoji dnevni sobi v mansardnem stanovanju nosili sončnih očal in objemali ventilatorjev, predlagamo, da že zdaj začnete načrtovati in pravočasno poskrbite za svoje udobje z zunanjimi roletami VELUX. 

Če ne veste, kaj izbrati, vam bodo z veseljem pomagali strokovnjaki podjetja VELUX, ki bodo poskrbeli za najprimernejšo rešitev. Ne čakajte, da bo prepozno – naročite se na brezplačni osebni posvet.

https://www.velux.si/akcija-rolete 

Velux zunanje rolete za strešna okna
Velux zunanje rolete za strešna oknaFOTO: Arhiv naročnika

_____

* Podatki so bili pridobljeni s simulacijo južno orientirane sobe v stanovanju v Ljubljani (Bežigrad), kjer so nameščena strešna okna VELUX GGL MK06 0070 (780 x 1178 mm). Meritve so se izvajale v juliju in avgustu 2023 za potrebe študije o učinkoviti zaščiti prostorov pred pregrevanjem.


Naročnik oglasa je Velux. 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493