Zadovoljna.si
Christina Applegate

Novice

Christina Applegate zaradi bolezni pridobila 20 kg

J.V.
07. 11. 2022 05.00
0

Igralka Christina Applegate je letos poleti prvič spregovorila o multiplisklerozi, bolezni, s katero se bori že nekaj časa. Zaradi nje je pridobila skoraj 20 kilogramov, pri hoji pa si mora pomagati s palico.

50-letna Christina Applegate, ki se je večina še danes najbolj spomni po vlogi v humoristični nanizanki Družina za umret, se že nekaj časa spopada z diagnozo multipleskleroze. Novico o svoji bolezni je prejela med snemanjem zadnje sezone serije 'Dead to me'.

"Da, imam 50 let. In imam multiplosklerozo. Bolezen je res huda – vsem vam pošiljam veliko ljubezni, mnogi danes trpite in mislim na vse vas. Upam, da bomo zbrali moč, da dvignemo glave. Moja je danes na blazini. Ampak se borim," je julija letos zapisala na družbenih omrežjih, zdaj pa spregovorila o tem, kako ji je bolezen spremenila življenje, tako v zasebnem kot poslovnem smislu. 

Se je spomnite? Danes se bori s težko boleznijo
Preberi še
Se je spomnite? Danes se bori s težko boleznijo
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Multiplaskleroza je avtoimunska bolezen, ki prizadene možgane, male možgane, možgansko deblo in hrbtenjačo. Glede na del, ki ga bolezen prizadene, se pojavijo motorične okvare ali šibkost v rokah in nogah. Na žalost je igralkino ravnotežje porušeno in izgublja moč v nogah, zaradi česar se ne more premikati brez pomoči palice ali invalidskega vozička. "Morala sem predelati delno izgubo življenja, izgubo tistega dela sebe," je priznala igralka, ki posledic svoje bolezni ne želi skrivati in so vidne tudi v novi sezoni serije 'Dead to me', ki prihaja sredi tega meseca. Christina pa pravi, da je ne bo gledala, saj je psihično pretežko, da bi videla svoje stanje na ekranu, mnenje javnosti pa je ne prizadene preveč. Odločila se je, da bo ljudem pokazala spremenjeno, a resnično različico sebe – z dodatnimi kilogrami in palico. 

6 zgodnji simptomov multiple skleroze
Preberi še
6 zgodnji simptomov multiple skleroze
Christina Applegate
Christina ApplegateFOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399